Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο δρόμο για το Σύνταγμα οι αγρότες - Από Αφίδνες και Μέγαρα η είσοδος των τρακτέρ

Στο δρόμο για το Σύνταγμα οι αγρότες – Από Αφίδνες και Μέγαρα η είσοδος των τρακτέρ

Μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακολουθώντας ένα αυστηρά οργανωμένο σχέδιο, οι αγρότες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, με τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα, πούλμαν, πλοία και αγροτικά Ι.Χ. βρίσκονται μια «ανάσα» από την Αθήνα, για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο με το οποίο απαντούν στα «μέτρα κοροϊδία», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στην Αθήνα αναμένεται τριψήφιος αριθμός τρακτέρ ( εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150 με 180 τρακτέρ). Το πρώτο μεγάλο ραντεβού, δόθηκε στο  Κάστρο της Βοιωτίας, όπου το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκαν και διανυκτέρευσαν αγρότες με τρακτέρ από όλα τα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Τα τρακτέρ στον δρόμο προς Αθήνα

Το κομβόι αυτό και ταυτόχρονα λεωφορεία με αγρότες από Πελοπόννησο, την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έχουν ξεκινήσει την πορεία προς την πρωτεύουσα.

Αθήνα ερχόμαστε…

«Αθήνα ερχόμαστε!» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί, με τους αγρότες να δηλώνουν ανυπόμονοι για τη στιγμή που θα περάσουν με τα τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή, μαζί με εργατικά συνδικάτα και φορείς της Αττικής που καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Οι αγρότες, στις 17:30 θα βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα

Οι περισσότεροι αγρότες οδήγησαν χθες πάνω από 7 ώρες τα τρακτέρ και θα οδηγήσουν άλλες τόσες σήμερα μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Ξεκίνησαν από το μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε65, από το μπλόκο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα και από τον Αλμυρό Βόλου και συναντήθηκαν στο μπλόκο της Ανθήλης έξω από τη Λαμία, από όπου αναχώρησαν για το Κάστρο.

Στον δρόμο προς Αθήνα θα ενωθούν και με άλλους αγρότες που θα συναντήσουν, όπως αυτούς της Εύβοιας που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Παράλληλα στον Πειραιά κατέφτασαν οι αγρότες της Κρήτης, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται αγρότες με μηχανήματα ή και λεωφορεία από όλη τη χώρα.

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν λίγο μετά τις 6 το πρωί στον Πειραιά (φωτό:902.gr)

Στόχος, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι αγρότες διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας

Μετά τις 12 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Βάσει του μέχρι στιγμής σχεδιασμού, το κομβόι αναμένεται να έχει φτάσει σήμερα περίπου στις 11 με 12 το μεσημέρι στα διόδια των Αφιδνών όπου θα τους περιμένει η Αστυνομία, ώστε να τους συνοδεύσει προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα μέτρα υπάρχουν και στα Μέγαρα, για τους αγρότες της Πελοποννήσου.

Τα τρακτέρ ξεκινούν από το Κάστρο Βοιωτίας

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες».

Η ίδια εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποιον σταθμό.

Πρόσθεσε, δε, ότι μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες: «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο».

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα τρακτέρ κινούνται προς την Αθήνα

Στο πλευρό των αγροτών τα συνδικάτα

Στην είσοδό τους στην Αθήνα για το συλλαλητήριο αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι θα έχουν στο πλευρό τους εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαζικούς φορείς της Αττικής.

Οι προσυγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα (στις 5.30 μ.μ.) έχουν ως εξής:

  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης
  • Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024