Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι με τα τρακτέρ ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη;» - Τι εννοεί ο Μητσοτάκης;

«Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι με τα τρακτέρ ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη;» – Τι εννοεί ο Μητσοτάκης;

«Και στο Νταβός και στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου στοχοποιήθηκαν αρκετά αυτοί οι άνθρωποι και αυτό δεν έχει ποτέ θετικά αποτελέσματα», είπε για τους αγρότες ο πρωθυπουργός

«Είναι πολύ εύκολο, εάν ζεις σε μια μεγάλη πόλη, να πεις ‘ποιοι είναι αυτοί οι τύποι που εμφανίζονται με τα τρακτέρ τους στους δρόμους ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη;’», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες, σε συνέντευξή του στο podcast «The Globalist» του περιοδικού «Monocle».

Και παρότι απάντησε ο ίδιος στη… ρητορική του ερώτηση, λέγοντας πως «αυτό είναι ένα απλοϊκό ερώτημα», δεν μπορεί παρά να σημειώσει κανείς πως δύσκολα – και όχι «εύκολα», όπως είπε ο πρωθυπουργός – κάποιος που ζει σε μεγάλη πόλη, ένας πολίτης δηλαδή και όχι κάποιος από την κυβέρνησή του, θα αναρωτιόταν γιατί αυτοί «οι τύποι» βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ «ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη»…

Γιατί απλούστατα η πλειοψηγία των πολιτών – στην Ελλάδα και παντού στην Ευρώπη – έχει ταχθεί με το μέρος τους, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους.

«Αρκετές από τις αιτιάσεις των αγροτών έχουν βάση»

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, φρόντισε να εξηγήσει, στη συνέχεια, πως «όταν εξετάσαμε το πρόβλημα λεπτομερώς, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι, παραδείγματος χάρη, για το ηλεκτρικό ρεύμα που πληρώνουν οι αγρότες. Και βρήκαμε μια λύση για να τους δώσουμε καλύτερη τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια».

«Διότι αν δεν είναι ανταγωνιστικοί και αν σταματήσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες, όχι μόνο στην επισιτιστική μας ασφάλεια, αλλά και στην περιφερειακή συνοχή», προσέθεσε παραδεχόμενος ότι «αρκετές από τις αιτιάσεις έχουν βάση».

Μάλιστα, εξήγησε πως δεν αναφέρεται «σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά σε κάτι υπαρκτό που πρέπει να αναγνωριστεί».

Επιπλέον, δήλωσε πως «και στο Νταβός και στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου στοχοποιήθηκαν αρκετά αυτοί οι άνθρωποι και αυτό δεν έχει ποτέ θετικά αποτελέσματα. Αυτή η επαίσχυντη συμπεριφορά νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι πλήρως καταστροφική», όπως είπε.

Για να σημειώσει πως «όταν, όμως, συζητάμε για πραγματικές λύσεις, αυτό που εμείς έχουμε κάνει είναι να ακολουθήσουμε μια νέα προσέγγιση στην πολιτική, την οποία ονομάζω ‘τριγωνοποίηση’».

Τι εστί «τριγωνοποίηση»; Ιδού: «Είμαστε σαφώς υπέρ της ανάπτυξης, μειώνοντας με σύνεση τους φόρους, διατηρώντας παράλληλα τη δημοσιονομική πειθαρχία, προσελκύοντας επενδύσεις, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Επομένως, πρόκειται για μια φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία, η οποία προτάσσει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα».

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024