Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Με το δίκιο των αιτημάτων, με τη δύναμη των τρακτέρ

Αγρότες: Με το δίκιο των αιτημάτων, με τη δύναμη των τρακτέρ

Κάλεσμα στον λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα απευθύνουν οι αγρότες

Με το δίκιο των αιτημάτων τους, με τη δύναμη των τρακτέρ τους και την ώθηση που τους δίνει η συμπαράσταση από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της χώρας έρχονται στην Αθήνα.

Ένα τεράστιο κομβόι με τρακτέρ έχει σχηματιστεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στις εθνικές οδούς, με τους αγρότες συντεταγμένους και συντονισμένους να σπεύδουν για το ραντεβού των 6.30 στο Σύνταγμα, όπου μαζί με τον αθηναϊκό λαό θα διατρανώσουν για την επιβίωσή τους.

Μετά από οδήγηση πάνω από 7 ώρες χτες αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε65, από το μπλόκο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα και από τον Αλμυρό Βόλου συναντήθηκαν στο μλόκο της Ανθήλης, απ’ όπου αναχώρησαν για το Κάστρο της Βοιωτίας, όπου και διανυκτέρευαν. Από κει, σήμερα λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα δόθηκε το σήμα και το κομβόι των τρακτέρ ξεκίνησε το ταξίδι για Αθήνα.

«Αντέχουμε. Μέχρι τέλος θα φτάσουμε. Δεν κάνουμε πίσω με τίποτα», δήλωναν οι αγρότες της Καρδίτσας, κατά το πολύωρο ταξίδι τους προς στην Αθήνα.

Με το χέρι κολλημένο στην κόρνα, με τα φώτα να αναβοσβήνουν πάνω στην εθνική οδό, οι αγρότες κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Στον δρόμο προς Αθήνα ενώνονται και με άλλους αγρότες που θα συναντήσουν, όπως αυτούς της Εύβοιας. Νωρίς το πρωί, στον Πειραιά κατέφτασαν και αγρότες της Κρήτης, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται αγρότες με μηχανήματα ή και λεωφορεία από όλη τη χώρα.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

«Απομονώνουμε κάθε προβοκατόρικο στοιχείο»

Την στιγμή που τα τρακτέρ, τα αγροτικά μηχανήματα και τα λεωφορεία βρίσκονται καθ’ οδόν, οι διοργανωτές του αγροτικού συλλαλητηρίου, καλούν τους εργαζόμενους και τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία αφορούν και τους ίδιους, αφού «από τη δική μας επιβίωση, για την οποία παλεύουμε, εξαρτάται αν θα μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή τους και για την κάλυψη άλλων λαϊκών αναγκών», επισημαίνεται.

Ξεκαθαρίζουν δε, ότι «οποιαδήποτε άλλη, παράλληλη ή ξεχωριστή συγκέντρωση και κινητοποίηση που μπορεί να οργανωθεί στον χώρο του συλλαλητηρίου, με αιτήματα πέρα και έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο αγροτικών αιτημάτων που έχουν θέσει τα μπλόκα, ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα μας και, ουσιαστικά, στοχεύει στην υπονόμευσή του», ενώ καταγγέλλουν «τις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στη συκοφάντηση και υπονόμευση του αγώνα μας και καλούμε όλους τους αγρότες και τον λαό της Αθήνας να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη στο συλλαλητήριο, απομονώνοντας κάθε προβοκατόρικο στοιχείο που αποτελεί «ξένο και εχθρικό σώμα» για το αγροτικό κίνημα».

Τι ζητούν

Οι αγρότες φέρνουν μαζί τους και τα αιτήματα επιβίωσης, τα οποία καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων. Συγκεκριμένα διεκδικούν:

– Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

– Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024