Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι φεμινίστριες λένε όχι στον πόλεμο: Καλούν την κυβερνήτρια Γουίτμερ να υποστηρίξει την κατάπαυση του πυρός

Οι φεμινίστριες λένε όχι στον πόλεμο: Καλούν την κυβερνήτρια Γουίτμερ να υποστηρίξει την κατάπαυση του πυρός

«Ως φεμινίστριες που ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη βίαιη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός ενσωματώνει ένα θεμελιώδες φεμινιστικό ζήτημα».

Η CODEPINK Michigan εγκαινίασε το παράρτημα της με ένα τεράστιο πανό στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν που έγραφε «Οι φεμινίστριες λένε ΟΧΙ στον πόλεμο». Στη συνέχεια, η ομάδα παρέδωσε επιστολή στην κυβερνήτρια Γκρέτσεν Γουίτμερ, επικαλούμενη τις φεμινιστικές της αξίες, για να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Ως φεμινίστριες ακτιβίστριες που ανησυχούν βαθιά για τη συνεχιζόμενη βίαιη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και την επακόλουθη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός υπερβαίνει τα σύνορα και ενσωματώνει ένα θεμελιώδες φεμινιστικό ζήτημα», αναφέρεται στην επιστολή.

«Οι φρικαλεότητες που διαπράττονται κατά των γυναικών και των παιδιών στη Γάζα, οι οποίες επιδεινώνονται από τη συστημική καταπίεση και τη βία που διαιωνίζεται από την ισραηλινή κατοχή, απαιτούν επείγουσα προσοχή και δράση»

Οι ακτιβίστριες απηύθυναν έκκληση στην Γουίτμερ, ζητώντας της να γίνει η πρώτη κυβερνήτης στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα καλέσει σε κατάπαυση του πυρός: «Κυβερνήτρια Γουίτμερ, οι θαρραλέες προσπάθειές σας για την κατάργηση της ακραίας απαγόρευσης των αμβλώσεων του 1931 – αποτελούν παράδειγμα της ακλόνητης δέσμευσής σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των γυναικών… σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το βήμα σας για να μιλήσετε ενάντια στην παράλογη απώλεια ζωών στη Γάζα, όπου οι καισαρικές τομές γίνονται χωρίς αναισθησία και οι γυνήτριες αναγκάζονται να γεννήσουν χωρίς ανακούφιση από τον πόνο».

Φωτογραφία: CODEPINK Michigan

Η CODEPINK Michigan, ως φεμινιστική αντιπολεμική οργάνωση, θα συνεχίσει να πιέζει την Γουίτμερ και όλους τους «φεμινιστές» πολιτικούς ηγέτες που δεν έχουν υπερασπιστεί τη Γάζα εν μέσω άνευ προηγουμένου επιθέσεων εναντίον μητέρων και παιδιών.

H επιστολή

Αξιότιμη κυβερνήτρια Γουίτμερ,

Ελπίζω η επιστολή αυτή να σας βρίσκει καλά. Εκ μέρους της οργάνωσης CODEPINK Michigan, Γυναίκες για την Ειρήνη, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας για τη σταθερή δέσμευσή σας στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την υπεράσπιση φεμινιστικών αιτημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας.

Η ακλόνητη αφοσίωσή σας στην προστασία των δικαιωμάτων στις αμβλώσεις και στην προώθηση της ισότητας των φύλων έχει εμπνεύσει αμέτρητες γυναίκες σε όλο το Μίσιγκαν αλλά και πέρα από αυτό.

Ως φεμινίστριες ακτιβίστριες που ανησυχούν βαθιά για τη συνεχιζόμενη βίαιη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και την επακόλουθη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός ξεπερνά τα σύνορα και ενσωματώνει ένα θεμελιώδες φεμινιστικό ζήτημα.

«Κυβερνήτρια Γουίτμερ, είναι επιτακτική ανάγκη να σταθείτε αλληλέγγυη με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ζητώντας κατηγορηματικά την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η ηθική αναγκαιότητα αυτής της στάσης δεν μπορεί να υπερτονιστεί»

Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε για την αναπαραγωγική αυτονομία στην πατρίδα μας, ενώ αγνοούμε τους αγώνες των περιθωριοποιημένων ανθρώπων για σωματική αυτονομία στο εξωτερικό, ειδικά όταν η ίδια κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για την αναπαραγωγική μας καταπίεση στην πατρίδα μας, χρηματοδοτεί την αναπαραγωγική καταπίεση των Παλαιστινίων, όπως αναφέρει το ARC-Southeast (Access Reproductive Care).

Φωτογραφία: CODEPINK Michigan

Οι φρικαλεότητες που διαπράττονται κατά των γυναικών και των παιδιών στη Γάζα, οι οποίες επιδεινώνονται από τη συστημική καταπίεση και τη βία που διαιωνίζεται από την ισραηλινή κατοχή, απαιτούν επείγουσα προσοχή και δράση. Η κατάσταση στη Γάζα ισοδυναμεί με γενοκτονία και δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε τέτοιες κραυγαλέες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Μίσιγκαν, με τον μεγαλύτερο αριθμό και ποσοστό Αραβοαμερικανών, είναι σε θέση να προωθήσει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Εθνικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ισχυρή υποστήριξη για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα, καθώς και ισχυρή υποστήριξη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Στην περιοχή του Ντιτρόιτ, τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων υποστηρίζουν την υποστήριξη της μόνιμης κατάπαυσης του πυρός και της αποκλιμάκωσης, με το 80% των Δημοκρατικών, το 66% των ανεξάρτητων και το 49% των Ρεπουμπλικάνων να συμφωνούν. Επιπλέον, οι Ann Arbor, Canton, Ferndale, Dearborn, Dearborn Heights, Detroit, Hamtramck, Kalamazoo, Lansing, Ypsilanti, Washtenaw County και Wayne County έχουν ψηφίσει σχετικά με την κατάπαυση του πυρός.

Κυβερνήτρια Γουίτμερ, οι θαρραλέες προσπάθειές σας για την κατάργηση της ακραίας απαγόρευσης των αμβλώσεων του 1931 και την επέκταση του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων Elliott-Larsen αποτελούν παράδειγμα της ακλόνητης δέσμευσής σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των γυναικών.

Στο ίδιο πνεύμα, σας εκλιπαρούμε να χρησιμοποιήσετε το βήμα σας για να μιλήσετε κατά της παράλογης απώλειας ζωών στη Γάζα, όπου οι καισαρικές τομές πραγματοποιούνται χωρίς αναισθησία και οι γυναίκες που γεννούν αναγκάζονται να γεννήσουν χωρίς ανακούφιση από τον πόνο.

Φωτογραφία: CODEPINK Michigan

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), υπάρχουν περίπου 50.000 έγκυες στη Γάζα αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων 5.500 αναμένεται να γεννήσουν τον επόμενο μήνα.

Όλες τους βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Η βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα στοχεύει ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη και τις εγκαταστάσεις υποστήριξης της ζωής και κατ’ επέκταση στα αναπαραγωγικά δικαιώματα, την υγεία και τη δικαιοσύνη.

Κυβερνήτρια Γουίτμερ, είναι επιτακτική ανάγκη να σταθείτε αλληλέγγυη με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ζητώντας κατηγορηματικά την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η ηθική αναγκαιότητα αυτής της στάσης δεν μπορεί να υπερτονιστεί.

Ας ενισχύσουμε τις φωνές των γυναικών που πλήττονται δυσανάλογα από τις συγκρούσεις και τη βία και ας εργαστούμε από κοινού για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλες οι γυναίκες θα μπορούν να ζουν χωρίς φόβο και καταπίεση.

Σας ευχαριστούμε, κυβερνήτρια Γουίτμερ, για την αταλάντευτη δέσμευσή σας στην προώθηση των φεμινιστικών αιτημάτων και για την ακούραστη υπεράσπισή σας για λογαριασμό των γυναικών στο Μίσιγκαν και όχι μόνο. Σας ζητάμε να ηγηθείτε του αγώνα ως γυναίκα ηγέτης και να είστε η πρώτη κυβερνήτης που θα καλέσει σε κατάπαυση του πυρός.

Είμαστε έτοιμες να σας υποστηρίξουμε στην υπεράσπιση της έκκλησης για ειρήνη και δικαιοσύνη για τις γυναίκες παγκοσμίως.

*Με πληροφορίες & κεντρική φωτογραφία θέματος:  CODEPINK Michigan

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024