Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: «Συγγνώμη» της κυβερνήτριας για σχόλιο ότι το Ισραήλ δικαιολογείται να καταστρέψει τη Γάζα

Νέα Υόρκη: «Συγγνώμη» της κυβερνήτριας για σχόλιο ότι το Ισραήλ δικαιολογείται να καταστρέψει τη Γάζα

Δήλωσε ότι λυπάται γι' αυτήν την ανάρμοστη αναλογία - «Τώρα συνειδητοποιώ ότι θα μπορούσε να πληγώσει μέλη της κοινότητάς μας» σημείωσε

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια που έκανε σε εβραϊκή φιλανθρωπική εκδήλωση στην πόλη, όπου ακούγεται να λέει ότι το Ισραήλ δικαιολογείται να καταστρέψει τη Γάζα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, σχόλια που έγιναν viral.

«Αν ο Καναδάς κάποια ημέρα επιτεθεί στο Μπάφαλο, λυπάμαι, φίλοι μου, δεν θα υπάρχει Καναδάς την επόμενη ημέρα», δήλωσε η Χόκουλ στην ομιλία της την Πέμπτη στη διάρκεια εκδήλωσης για το United Jewish Appeal – Federation of New York.

Σε κακή επιλογή λέξεων απέδωσε η Κάθι Χόκουλ το απάνθρωπο σχόλιό της για δικαιολογημένη καταστροφή της Γάζας εκ μέρους του Ισραήλ

«Είναι μια φυσική αντίδραση. Έχεις το δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό του και να διασφαλίσεις ότι δεν θα ξανασυμβεί. Και το Ισραήλ έχει αυτό το δικαίωμα», τόνισε η κυβερνήτρια.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή το βράδυ η Χόκουλ δήλωσε μετανιωμένη.

«Κακή επιλογή λέξεων»

«Λυπάμαι που χρησιμοποίησα μια ανάρμοστη αναλογία, η οποία τώρα συνειδητοποιώ ότι θα μπορούσε να πληγώσει μέλη της κοινότητάς μας» σημείωσε και ζήτησε συγνώμη «για την κακή επιλογή λέξεων».

«Αν και έχω δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, έχω επίσης πει επανειλημμένα και εξακολουθώ να το πιστεύω ότι οι απώλειες μεταξύ των Παλαιστίνιων αμάχων θα πρέπει να αποφεύγονται και ότι περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να φτάσει στον λαό της Γάζας», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, σύμφωνα με ισραηλινούς απολογισμούς.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει ωθήσει το σύνολο του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα στα όρια του λιμού, ενώ σχεδόν 29.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Αλλά και η αμερικανική κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του πολέμου, με οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων να έχουν παρατηρήσει αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού και ισλαμοφοβίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024