Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» - Στο «Παίδων» ο 15χρονος

Συνελήφθη ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» – Στο «Παίδων» ο 15χρονος

Η μητέρα με τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά παραμένουν άφαντοι και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (18/2) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», μετά από επιχείρηση της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα στην Ορεινή Κορινθία.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες.

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα παιδιά της οικογένειας που εντοπίστηκε να ζει σε λαγούμι στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

Πρόκειται για τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα ακόμη κορίτσι 22 ετών, το οποίο φέρεται να είναι μητέρα ενός βρέφους.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο, τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες, όταν κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε συνοδεία Εισαγγελέα έπειτα από δηλώσεις που έκανε, το Σάββατο (17/02), ο πατέρας της οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένος να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο.

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκαν όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα korinthostv.gr, ο δικαστικός λειτουργός, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρήστος Κολοκυθάς και ο αντιδήμαρχος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σπύρος Αποστολόπουλος. Ωστόσο όπως διαπίστωσαν τα ανήλικα παιδιά απουσίαζαν όπως και η σύζυγος του 45χρονου.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την υπόθεση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη φύση και είναι καθόλα φυσιολογικοί. Είναι ελεύθεροι μετά από τη σύλληψή τους και διετάχθη προκαταρκτική με την βοήθεια της Πρόνοια για την κατάσταση των παιδιών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ανάγκη να φύγουν τα παιδιά από τους γονείς τους. Η 22χρονη έχει ένα μωράκι το οποίο είναι μαζί της εδώ. Σας φαίνεται περίεργο που ζουν άνθρωποι στην φύση;», είπε αρχικά.

«Ο πατέρας και η μητέρα της οικογένειας φροντίζουν να έχουν το γάλα από τα ζώα που κατέχουν. Έχουν και δέντρα, ελιές, είναι μελισσουργοί. Είναι φτωχοί πλην τίμιοι που θέλησαν να ζήσουν στην φύση. Ο εντολέας μου έχει μέχρι και βιβλία του Ντοστογιέφσκι και προσπαθεί να μορφώσει τα παιδιά. Αυτή η γνώση μπορεί είναι ανώτερη από αυτή που μπορεί να τους δώσει κάποιος άλλος φορέας. Είναι σε μία βουνοκορφή που δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο. Αν θεωρηθεί ότι είναι μειονότητα, τότε έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να παρέχουν την μόρφωση και την παιδεία οι ίδιοι στα παιδιά τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση του κράτους. Η πρόσβαση του σημείου που κατοικούν δεν υπάρχει η πρόσβαση στο σχολείο», συμπλήρωσε αναφορικά με την μόρφωση των παιδιών.

«Ο εντολέας μου, έζησε τις καταστάσεις στην πόλη, είδε πως δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει και θέλησε να αγοράσει τις εκτάσεις αυτές, να γεννήσει η γυναίκα του το 7ο παιδί του, είναι 4 μηνών. Με πληροφόρησε ο εντολέας μου ότι κάνει τις εξετάσεις της αλλά μπορεί να γεννήσει και στο σπίτι, το κάνουν και οι celebrities, είναι μόδα. Στο σημείο είναι η Πρόνοια, ο διοικητης της αστυνομικής Διεύθυνσης με τον εισαγγελέα και εξετάζουν τον χώρο και ρωτούν τα παιδιά», συνέχισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024