Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Προσήχθη ο πατέρας από την ΕΛ.ΑΣ. στα λαγούμια των «παλαιοχριστιανών» –  Άφαντα τα παιδιά

Κορινθία: Προσήχθη ο πατέρας από την ΕΛ.ΑΣ. στα λαγούμια των «παλαιοχριστιανών» – Άφαντα τα παιδιά

Συνοδεία εισαγγελέα, κοινωνικής λειτουργού και υπηρεσιών του δήμου υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος διαβίωσης των παιδιών στα λαγούμια

Στην προσαγωγή του 45χρονου πατέρα της αυτοαποκαλούμενης κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στην Κορινθία, με τα παιδιά της οικογένειας να παραμένουν άφαντα, όπως και η 38χρονη σύζυγος του 45χρονου.

Συνοδεία εισαγγελέα, κοινωνικής λειτουργού και υπηρεσιών του δήμου υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος διαβίωσης των παιδιών στα λαγούμια, όπου έμεναν μαζί με τον 45χρονο, την 38χρονη και την αυτοαποκαλούμενη κοινότητα.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ανάγκη να φύγουν τα παιδιά από τους γονείς τους»

Τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα 6χρονο κορίτσι δεν εντοπίστηκαν. Ο 45χρονος και η 38χρονη είναι γονείς και μιας 22χρονης η οποία φέρεται να είναι μητέρα ενός βρέφους.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 11:00 ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας στην «παλαιοχριστιανική» κοινότητα της Κορινθίας προσήχθη από την Ελληνική Αστυνομία για αντίσταση κατά της Αρχής. Σημειώνεται ότι ούτε η 38χρονη γυναίκα του λεγόμενου πατέρα εντοπίστηκε.

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο MEGA για την υπόθεση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη φύση και είναι καθόλα φυσιολογικοί. Είναι ελεύθεροι μετά από τη σύλληψή τους και διετάχθη προκαταρκτική με την βοήθεια της Πρόνοια για την κατάσταση των παιδιών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ανάγκη να φύγουν τα παιδιά από τους γονείς τους. Η 22χρονη έχει ένα μωράκι το οποίο είναι μαζί της εδώ. Σας φαίνεται περίεργο που ζουν άνθρωποι στη φύση;», είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος στο MEGA.

«Ο πατέρας και η μητέρα της οικογένειας φροντίζουν να έχουν το γάλα από τα ζώα που κατέχουν. Έχουν και δέντρα, ελιές, είναι μελισσουργοί. Είναι φτωχοί πλην τίμιοι που θέλησαν να ζήσουν στην φύση. Ο εντολέας μου έχει μέχρι και βιβλία του Ντοστογιέφσκι και προσπαθεί να μορφώσει τα παιδιά. Αυτή η γνώση μπορεί είναι ανώτερη από αυτή που μπορεί να τους δώσει κάποιος άλλος φορέας. Είναι σε μία βουνοκορφή που δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο. Αν θεωρηθεί ότι είναι μειονότητα, τότε έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να παρέχουν τη μόρφωση και την παιδεία οι ίδιοι στα παιδιά τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση του κράτους», συμπλήρωσε αναφορικά με τη μόρφωση των παιδιών.

Η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» επικαλείται ομοιότητες με την κοινότητα των Άμις

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο MEGA για την υπόθεση με την οικογένεια που ζει σε λαγούμια και φέρει τόξα και βέλη.

«Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αστυνομικά τα θέματα, έχουμε μία ομάδα αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιανών που ξαφνικά σε μεγάλη ηλικία θυμήθηκαν αυτή τη λογική του εναλλακτικού τρόπου ζωής και ζουν σε λαγούμια και κατακόμβες ως παλαιοχριστιανοί. Να τους πει κάποιος ότι ο Διοκλητιανός έχει πεθάνει εδώ και αρκετούς αιώνες και δεν κινδυνεύουν από κάποιον Ρωμαίο αυτοκράτορα. Έγινε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και βρέθηκαν στοιχεία και εκείνοι επικαλούνται ότι μοιάζουν με δύο άλλες περιπτώσεις, με τους Άμις στην Αμερική που είναι μία ομάδα 30.000 ατόμων που είναι οι λεγόμενοι «νεοβαπτιστές», ρεύμα που ξεκίνησε το 1850 απ΄τη Ζυρίχη. Οι Άμις στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι την 8η τάξη, είναι πιο οργανωμένοι, δεν ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, έχουν ζητήματα με αιμομιξίες, με γενετικές ανωμαλίες λόγω ότι δεν μπορούν να κάνουν σχέσεις με άλλους αλλά να αναπαράγονται στο πλαίσιο της δίκης τους κοινότητας», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν και οι «παλαιόπιστοι», που προέρχονται από ένα σχίσμα της ρωσικής εκκλησίας από το 1666, και είναι περίπου 2 εκατομμύρια. Όμως και πάλι δεν ζουν σε αυτές τις συνθήκες όπως αυτοί», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Το ζήτημα σε αυτή την περίπτωση είναι τα παιδιά. Δεν ξεκαθάρισαν τις απόψεις τους και σε τι στοχεύουν. Είναι προσωπικές απόψεις των γονέων αυτές οι καταστάσεις. Μπορεί να είναι αλλά 1-2 σπίτια, δεν είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν είναι αναπτυγμένο στην Ελλάδα ένα τέτοιο ζήτημα γιατί θα είχαν εντοπιστεί. Θα ερευνηθεί για το ποιοι είναι και τι αντιλήψεις είναι. Είναι ένα θέμα που είναι «φρέσκο», δεν είναι από παλιά», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Μαρακάκης: Δεν θα έχει καλή κατάληξη αυτό

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης αναφέρθηκε στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

«Η παρέμβαση του εισαγγελέα έχει να κάνει με την προστασία των ανήλικων παιδιών. Το ότι δεν είχαμε μάθει έως τώρα γι΄αυτούς σημαίνει πως δεν ενοχλούν. η ιστορία έχει δείξει πως τέτοιες αιρετικές συμπεριφορές δεν έχουν ποτέ καλό αποτέλεσμα. Έχουμε δει τι σημαίνει μακελειό. Ο μανδύας που επικαλούνται τέτοιες ομάδες είναι τα παιδιά. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι «δεμένο» ως αίρεση. Το ζήτημα είναι να ερευνηθεί πώς προέκυψαν τα παιδιά, ποιος τα φροντίζει, η μόρφωση τους είναι θέμα πιο τυπικό και ίσως με αυτή την αφορμή αυτό να υπάρξει προστασία. Παρά την εισαγγελική παρέμβαση είδαμε πως η αδερφή που πήρε τα παιδιά τα επέστρεψε στην ίδια κατάσταση. Δεν θα έχει καλή κατάληξη αυτό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση:

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024