Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Εισαγγελική παρέμβαση για να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια

Κορινθία: Εισαγγελική παρέμβαση για να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια

«Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο», επιμένει ο πατέρας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι τραγικές συνθήκες υπό τις οποίες ζει η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

Σύμφωνα με το MEGA, o εισαγγελέας ζητά να απομακρυνθούν τα πέντε παιδιά από το λαγούμι και να μεταφερθούν σε ένα σπίτι στην περιοχή της Κορίνθου, που φέρεται να έχει σχέση με την οικογένεια.

Σημειώνεται ότι τα ανήλικα δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και  κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι.

Μάλιστα, οι γονείς τους πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής και δηλώνουν ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά Ρωμιοί.

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά σχολείο»

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για ποιο λόγο ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Σχετικά με το ότι αυτό είναι παράνομο, ο ίδιος δήλωσε πως «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».

Τα όπλα που κατάσχεσε η Αστυνομία από την οικογένεια

Το χρονικό

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού, ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να πυροβολεί.

Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ξύλα και όπλα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024