Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» - Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Κορινθία: Μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Οι εικόνες μέσα σε τούνελ και λαγούμια προκάλεσαν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης και υγιεινής κυρίως για τα ανήλικα μέλη της οικογένειας.

Οι συνθήκες διαβιώσεις των μελών της κοινότητας των παλαιοχριστιανών, όπως αυτοπροσδιορίζονται και κυρίως των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα σε κατακόμβες χωρίς να πηγαίνουν σχολείο, προκάλεσαν την παρέμβαση των Αρχών.

Οι εικόνες στην περιοχή των Κάτω Τρικάλων Κορινθίας, μέσα σε τούνελ και λαγούμια προκάλεσαν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης και υγιεινής κυρίως για τα ανήλικα μέλη της κοινότητας.

Κατεπείγουσα έρευνα

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία από τον εισαγγελέα Κορίνθου ο οποίος ζητά να εξετασθούν άμεσα οι συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας ζητάει από τις αστυνομικές Αρχές να ερευνήσουν και να ενημερωθεί πόσα είναι τα παιδιά που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο τα πιστοποιητικά γέννησης, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Μυστήριο με τα παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα ακόμη κορίτσι 22 ετών, το οποίο φέρεται να είναι η μητέρα του βρέφους.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Η υπόθεση που ερευνάται από την Αστυνομία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία κυνηγού για επίθεση που δέχθηκε από τον 45χρονο.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του 45χρονου. Εκεί οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον 45χρονο, τη σύζυγό του και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και συνελήφθησαν.

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο όπου πήραν αναβολή να δικαστούν τον επόμενο μήνα.

Κατά το διάστημα συλλήψεις τους τα άλλα παιδιά φιλοξενήθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο που μένει στην Κόρινθο.

Όταν οι γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι επέστρεψαν όλοι στις κατακόμβες.

Μένουν στα λαγούμια

Μέσα στο χώρο που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγεί σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία.

Σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια όπλα και σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Το “λαγούμι” που είχαν σκάψει, βγαίνει σε μία ρεματιά και θα το χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής. Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«… κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη).

Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024