Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψάχνουν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία - Γιατί προσήχθη ο πατέρας, τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Ψάχνουν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία – Γιατί προσήχθη ο πατέρας, τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές αρχές, παρουσία εισαγγελέα και εισαγγελικών αρχών, ερεύνησαν τον χώρο. Αντιστάθηκε ο 45χρονος «πατέρας της κοινότητας». Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην προσαγωγή του 45χρονου πατέρα της κοινότητας, ενώ τα παιδιά, μαζί με τη 38χρονη μητέρα τους, παραμένουν εξαφανισμένα.

Το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει παρουσία εισαγγελέα και με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ανάγκη να φύγουν τα παιδιά από τους γονείς τους»

Ο 45χρονος αντέδρασε στον έλεγχο των αστυνομικών Αρχών και προσήχθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου, περίπου στις 11:00.

Τι συμβαίνει με τα παιδιά

Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα 6χρονο κορίτσι. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα βρέφος, μητέρα του που είναι η 22χρονη κόρη του ζευγαριού.

Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έρευνες γίνονται και σε σημείο της Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου εκδόθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία από τον εισαγγελέα Κορίνθου ο οποίος ζητά να εξετασθούν άμεσα οι συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Στιγμιότυπο από το σημείο που διέμεναν οι «παλαιοχριστιανοί»

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο MEGA για την υπόθεση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη φύση και είναι καθόλα φυσιολογικοί. Είναι ελεύθεροι μετά από τη σύλληψή τους και διετάχθη προκαταρκτική με την βοήθεια της Πρόνοια για την κατάσταση των παιδιών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ανάγκη να φύγουν τα παιδιά από τους γονείς τους. Η 22χρονη έχει ένα μωράκι το οποίο είναι μαζί της εδώ. Σας φαίνεται περίεργο που ζουν άνθρωποι στη φύση;», είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος στο MEGA.

«Ο πατέρας και η μητέρα της οικογένειας φροντίζουν να έχουν το γάλα από τα ζώα που κατέχουν. Έχουν και δέντρα, ελιές, είναι μελισσουργοί. Είναι φτωχοί πλην τίμιοι που θέλησαν να ζήσουν στην φύση. Ο εντολέας μου έχει μέχρι και βιβλία του Ντοστογιέφσκι και προσπαθεί να μορφώσει τα παιδιά. Αυτή η γνώση μπορεί είναι ανώτερη από αυτή που μπορεί να τους δώσει κάποιος άλλος φορέας. Είναι σε μία βουνοκορφή που δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο. Αν θεωρηθεί ότι είναι μειονότητα, τότε έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να παρέχουν τη μόρφωση και την παιδεία οι ίδιοι στα παιδιά τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση του κράτους», συμπλήρωσε αναφορικά με τη μόρφωση των παιδιών.

«Δεν υποχρεούμαι να στέλνω τα παιδιά σχολείο»

Ο 45χρονος μιλώντας τις τελευταίες μέρες για τη ζωή του στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, ανέφερε ότι «καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», κατέληξε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024