Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Ο Χ. Νασράλα θεωρεί την Ισλαμική Επανάσταση ως την «δύναμη του Άξονα της Αντίστασης»

Χεζμπολάχ: Ο Χ. Νασράλα θεωρεί την Ισλαμική Επανάσταση ως την «δύναμη του Άξονα της Αντίστασης»

Με αφορμή την επέτειο των 45 ετών από την εξέγερση εναντίον του Σάχη του Ιράν και την επικράτηση των Αγιατολάχ και της Ισλαμικής Επανάστασης, ο Χασάν Νασράλα έπλεξε το εγκώμιο των Ιρανών.

«Από την αρχή, το IRGC υπήρξε πραγματικός υποστηρικτής και ισχυρός υποστηρικτής όλων των αντιστασιακών ομάδων», δήλωσε ο Σαγίντ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του την Τρίτη με αφορμή την Ημέρα των Βετεράνων. Σε μια ομιλία που μετέφεραν τα Ιρανικά πρακτορία και το δίκτυο Αλ Μανάρ του Λιβάνου. «Η δύναμη του Άξονα της Αντίστασης σήμερα οφείλεται στην Ισλαμική Επανάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συγχαίροντας παράλληλα το ιρανικό έθνος για την 45η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης.

Τιμώντας τους μάρτυρες και τους τραυματίες στρατιώτες της Αντίστασης, ο Νασράλα είπε ότι το καθαρό αίμα τους έχει επιφέρει «πολλά επιτεύγματα». Χαιρέτισε τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των Παλαιστινίων μαχητών της αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι αντιμετώπισαν γενναία την ισραηλινή επίθεση για πάνω από τέσσερις μήνες.

«Εθνικό καθήκον η υποστήριξη της Γάζας»

«Στις 130 ημέρες από την έναρξη της επιχείρησης Καταιγίδα του Αλ-Άκσα, το σιωνιστικό καθεστώς απέτυχε να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους του», δήλωσε ο Νασράλα. Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αυτό που κάνει η λιβανέζικη ομάδα αντίστασης για την υποστήριξη της Γάζας είναι «εθνικό καθήκον» και σύμφωνο με «τις ηθικές και θρησκευτικές μας αξίες». Σημειώνεται πως η Χεζμπολάχ έχει την πλήρη στήριξη του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Ο Χασάν Νασράλα άφησε ένα μήνυμα στη Γαλλία λέγοντας πως «Οι ξένες αντιπροσωπείες επισκέπτονται τον Λίβανο μόνο και μόνο για την προστασία της ασφάλειας του Ισραήλ», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι ξένες αντιπροσωπείες εκφοβίζουν άκαρπα τον Λίβανο και μεταφέρουν ισραηλινές απειλές».

Επιθετική ρητορική στα πλαίσια της συνήθους ρητορικής της Χεζμπολάχ – Δύσκολη η περίπτωση εφαρμογής της γαλλικής πρότασης

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπολύουν διασυνοριακές επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους εναντίον ισραηλινών θέσεων βαθιά μέσα στα κατεχόμενα εδάφη από τότε που το καθεστώς ξεκίνησε τον γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα στις αρχές Οκτωβρίου. Ο Νασράλα επεσήμανε ότι ένα ισχυρό σιωνιστικό καθεστώς αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

«Το συμφέρον των χωρών της περιοχής προηγείται του συμφέροντος των Παλαιστινίων για την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα μετά την ήττα του», πρόσθεσε. Η Χεζμπολάχ μπήκε στη μάχη, σημείωσε, πρώτα για να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα του Λιβάνου και στη συνέχεια για να αποτρέψει μια ισραηλινή νίκη. Απευθυνόμενος στις δυτικές κυβερνήσεις, ο Νασράλα είπε ότι η εκστρατεία τους «εκφοβισμού και πίεσης» δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα της Αντίστασης να πολεμήσει τον εχθρό.

«Το σιωνιστικό καθεστώς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν είναι σε θέση να μας επιβάλει τους όρους του», είπε. Ο Νασράλα είπε ακόμη ότι αν ο ισραηλινός στρατός προχωρήσει σε διεύρυνση του πολέμου, η Χεζμπολάχ θα κάνει το ίδιο. Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ θα σταματήσει τους διασυνοριακούς βομβαρδισμούς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη μόνο όταν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα. Σημειώνεται πως η Γαλλία, έθεσε χθες στον Λίβανο ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.  Το οποίο ο γγ της Χεζμπολάχ απέρριψε λέγοντας «Είναι ευκολότερο να μετακινήσουμε τον ποταμό Λιτάνι προς τα σύνορα παρά να σπρώξουμε τους μαχητές της Χεζμπολάχ από τα σύνορα πίσω από τον ποταμό Λιτάνι». Το γαλλοαμερικάνικο σχέδιο προέβλεπε την μετακίνηση της Χεζμπολάχ, δέκα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, πίσω από τον ποταμό Λιτάνι.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024