Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα υπάρξουν συνέπειες», προειδοποιεί ο Κασσελάκης όσους δεν υπερψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Θα υπάρξουν συνέπειες», προειδοποιεί ο Κασσελάκης όσους δεν υπερψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στην αρχική του θέση ως προς τους διαφωνούντες με το επίμαχο νομοσχέδιο

Στην τελική ευθεία για τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου που ορίζει το δικαίωμα στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων, με κοινοβουλευτικές ομάδες, βουλευτές και κόμματα να υποχρεώνονται να καταλήξουν άμεσα στην απόφασή τους.

Μέχρι στιγμής, ξεκάθαρα αρνητική στάση κρατούν το ΚΚΕ, το κόμμα Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες.

Ξεκάθαρα θετική στάση υπάρχει στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ενώ γραμμή υπέρ της ψήφισης του ν/σ έχουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να λείπουν και ενστάσεις στο εσωτερικό τους – ειδικά στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, τη διαφωνία του εξέφρασε ο υπερτομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης, κάτι που οδήγησε σε… κατσάδα από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Για την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε κατόπιν, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, να «σηκωθούν όρθιοι όσοι διαφωνούν» με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να μην λάβει καμία αντίδραση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα από τα κόμματα που κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Κατά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία διεξάγεται αυτή την στιγμή, ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη τι θα γίνει, σε περίπτωση που βουλευτής ή βουλεύτρια του κόμματος αποφασίσει είτε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά ακόμη και να απέχει.

Η απάντηση από τον πρόεδρο ήταν σαφής: «Θα υπάρξουν συνέπειες».

Ενστάσεις Ραγκούση για την πρόταση αναβολής των εκλογών νέων οργάνων

Ο Γιάννης Ραγκούσης τοποθετήθηκε και για μία σειρά εσωκομματικών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο.

«Η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις τρεις μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους. Είμαι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες», είπε.

Και προσέθεσε: «Αν την τελευταία στιγμή ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί, αλλά που, δυστυχώς, τελικά δεν θα ισχύσουν. Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για ένα μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά, θα χάσουμε ένα μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές, όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024