Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: O Κεντζιόρα τον κράτησε στην κορυφή

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: O Κεντζιόρα τον κράτησε στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Κεντζιόρα στο 89' ισοφάρισε σε 1-1 το ντέρμπι με την ΑΕΚ και παρέμεινε στην κορυφή - Η Ενωση είχε προηγηθεί με τον Ελίασον.

Το ντέρμπι των Δικεφάλων δεν έβγαλε νικητή. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Τούμπα με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ελίασον έβαλε μπροστά την Ένωση στο 47′ με τον Κεντζιόρα να φέρνει το ματς στα ίσα στο 89′ και να διατηρεί έτσι τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της Superleague.

Έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός μείωσε στο έναν πόντο και ο Ολυμπιακός στους επτά.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα. Το δίδυμο Οζντόεφ-Μεϊτέ διατήρησε τη θέση του στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Τάισον να πλαισιώνει τους Μουργκ και Ζίβκοβιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαμάτα. Η 11αδα της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία

Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με ξεκάθαρη πρόθεση να πιέσει ψηλά με σκοπό να δοκιμάσει τις αντοχές της Ένωσης. Έπειτα από ένα πρώτο 10λεπτο στο οποίο δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο την ώρα που ο Δικέφαλος του Βορρά περίμενε σε πιο παθητικό ρόλο.

Ελίασον (17’) και Γκρασία (33’) δεν μπόρεσαν να τελειώσουν όπως θα ήθελαν τις προσπάθειες τους με την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου να ανήκει στους γηπεδούχους όταν και ο Μειτέ μπήκε από πλάγια στην περιοχή, ωστόσο είδε τον Στάνκοβιτς να τον νικά στο τετ α τετ.

Προβάδισμα για την Ένωση – Το έσωσε με Κεντζιόρα ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεκινήσει το δεύτερο 45λεπτο με ιδανικό τρόπο. Ο Γκαρσία μπήκε από τα αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Ελιάσον που ερχόταν ως τρέιλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο αριστερό πλασέ.

Μετά το γκολ της Ένωσης ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όντας πίσω στο σκορ. Στο 56′ οι ασπρόμαυροι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Σαμάτα να αστοχεί από εξαιρετική πλεονεκτική θέση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Ντεσπόντοφ στο 81′ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς. Τελικά την λύση για τον Δικέφαλο του Βορρά έδωσε στο 89′ ο Κεντζιόρα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Τάισον.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (76′ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (76′ Τόμας).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (82′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (73′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82′ Ζίνι), Τσούμπερ (82′ Αραούχο), Γκαρσία (73′ Πόνσε).

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024