Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3: Έφυγε με το διπλό από τις Σέρρες
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Πανσερραϊκού και περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας – Διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για επιθετικό φάουλ στο πρώτο γκολ του Τριφυλλιού.
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε έτσι έστω και για λίγο; (περιμένει το αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Βέρμπιτς (8′), Παλάσιος (31′) και Μαντσίνι (92′) τα γκολ του τριφυλλιού.
Πως παρατάχθηκαν
Ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Λοντίγκιν με τους Βαγγιανίδη, Ούγκο, Ακαϊντιν και Χουάνκαρ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ζέκα, Βιλένα και Μπερνάρ θα είναι στον άξονα με τους Παλάσιος και Βέρμπιτς στα «φτερά» και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. Η 11αδα του Πανσερραϊκου: Χόβαν-Ντανκερλούι, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Διαμαντής-Ουεντραόγκο, Στάικος, Μορέιρα-Ουάρντα, Τόμας, Άλεξιτς
Προβάδισμα για τους πράσινους με Βέρμπιτς
Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών αναζητούσε ένα γρήγορο γκολ με το ξεκίνημα και αυτό το κατάφερε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Βέρμπιτς να νικά τους πάντες στον αέρα δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους πράσινους.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένα φάση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ.
Δεύτερη ασίστ του Μπερνάρ και «αέρας» δύο τερμάτων για το τριφύλλι
Αφού πρώτα… έφτιαξε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ο Μπερνάρ ξαναπήρε την μπαγκέτα του με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, σερβίροντας το 2-0 για τον Παλάσιος. Ο Βραζιλιάνος άσος έκλεψε ψηλά την μπάλα πάσαρε για τον Αργεντίνο ο οποίος με την σειρά του νίκησε τον Χόβαν στο τετ α τετ για το 2-0 του Παναθηναϊκού.
Μια… ανάσα από το γκολ ο Πανσερραϊκός
Την μείωση του σκορ άγγιξε στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Πανσερραϊκός, ωστόσο το δοκάρι του στέρησε την χαρά. Συγκεκριμένα ο Ντανκερλούι εξαπέλυσε μια οβίδα από την γραμμή της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.
Χαμηλός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος
Στην επανάληψη ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά με τον Πανσερραϊκό να έχει την μπάλα, αλλά όχι και τις λύσεις για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των πρασίνων. Αμφότερες οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 59′ (ο Πανσερραϊκός) και στο 71′ (ο Παναθηναϊκός). Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 92′ ο Μαντσίνι έπειτα από ασίστ του Λημνιού.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής, Στάικος, Ουεντραόγκο (46′ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς, Άλεκσιτς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Βιλένα, Ζέκα, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59′ Κώτσιρας), Μπερνάρ, Σπόραρ
- Ο Ολυμπιακός στο… Αργεντινή – Αγγλία: Το δωμάτιο – εξέδρα, ο Ναπολιτάνος Μαφέο και το «ποτέ» του Μεντιλίμπαρ
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Λιονέλ Σκαλόνι: Ο «κλαψιάρης» που υπογράφει τη… χρυσή εποχή του Μέσι και της Αργεντινής (vids)
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Ο Βαϊόπουλος ανανέωσε με τον Ολυμπιακό ΟΝΕΧ
- Ομπράντοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός είναι πιο σημαντικός από όλους μας – Να είμαστε οικογένεια» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442