Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι και κάποιοι ηλίθιοι;» - Άναψαν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ για το γάμο ομοφύλων

«Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι και κάποιοι ηλίθιοι;» – Άναψαν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ για το γάμο ομοφύλων

Αντιδράσεις και εντάσεις σημειώθηκαν στη συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά την εξίσωση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μια συνεδρίαση με ερωταπαντήσεις και εντάσεις ήταν η συζήτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά την εξίσωση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και το οποίο έρχεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή η συνεδρίαση ήταν η δεύτερη που διεξάγεται στο πράσινο στρατόπεδο και είχε την λογική φροντιστηρίου: παρόντες ήταν η συνταγματολόγος Λίνα Παπαδοπούλου, η οποία συνέγραψε (μεταξύ άλλων) το νομοσχέδιο, η τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Άννα Παπαδοπούλου και ο αναπληρωτής της, νομικός Κώστας Ρόκας, ώστε να απαντήσουν στις απορίες των βουλευτών.

Πλήθος ερωτήσεων

Και αυτές, όντως, ήταν αρκετές: στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια ομάδα βουλευτών που προβληματίζεται για την ενδεχόμενη υπερψήφιση του νομοσχεδίου και η οποία έθεσε στους επισκέπτες ερωτήματα για τις λεπτομέρειες που αφορούν τον γάμο, τον προσδιορισμό των γονέων, την τεκνοθεσία, αλλά και την πιθανότητα η παρένθετη κύηση να μπαίνει από το παράθυρο.

Παρότι η συγκεκριμένη διαδικασία κύλησε ομαλά, οι περισσότεροι από την συγκεκριμένη ομάδα, που συνεχίζει να φτάνει το 1/3 της ΚΟ, θέτει συνειδησιακό ή πολιτικό πρόβλημα -οι βουλευτές, πάντως, επέλεξαν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους για την τελική τους στάση έως την επόμενη Τρίτη, όταν θα ξανασυνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει βάλει στόχο να ρίξει τον αριθμό των διαφοροποιήσεων στο μονοψήφιο (σενάριο υπαρκτό, αλλά όχι το κυρίαρχο), και να στρέψει τυχόν καταψηφίσεις στην αποχή. Πλέον οι προσπάθειες μασάζ φαίνεται πως επικεντρώνονται σε 4 βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι εκτιμάται πως μπορεί να αλλάξουν γνώμη.

Εντάσεις

Οι εντάσεις προέκυψαν κυρίως στην συζήτηση μεταξύ των βουλευτών. Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπήρξε αιχμηρή προς τον Ιλχάν Αχμέτ, σημειώνοντας για την δική του τοποθέτηση στην πρώτη συζήτηση που έγινε πως «δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι είναι και θετικό για το κόμμα κάποιοι να καταψηφίσουν γιατί έτσι θα πιάσουμε και τους διαφωνούντες στην κοινωνία, δηλαδή υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι και κάποιοι ηλίθιοι», αλλά και τον Μπαράν Μπουρχάν για μια φράση του σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα που δεν μπορούν να προκύψουν από τον μικρό αριθμό των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος παρενέβη απευθυνόμενος στην βουλευτή εκείνη του απάντησε πως «δεν είσαι ο δάσκαλός μου να μου πεις τι θα κάνω».

Η κριτική της Γιαννακοπούλου στράφηκε και προς τον Παύλο Χρηστίδη, ζητώντας του να μην «μπλέκει» άλλα θέματα, όπως τις υποκλοπές, στην αντιπολιτευτική ρητορική του κόμματος -αυτό προκάλεσε και την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, που υπερασπίστηκε τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως έχει σηκώσει στην πλάτη του την θετική στάση του κόμματος.

Εκεί, η Γιαννακοπούλου απάντησε πως και εκείνη έχει υπερασπιστεί την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ήδη από τον Νοέμβριο, καθώς πρόκειται για μια συνεδριακή θέση «που κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όφειλε να ξέρει».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024