Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Μάχη για την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης

ΠΑΣΟΚ: Μάχη για την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης

Πάνω στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στην κατοχύρωση της δεύτερης θέσης ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμορφώνει τις επόμενες κινήσεις του.

Η μάχη των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί πάνω στο αποτέλεσμα αυτό και στην κατοχύρωση της δεύτερης θέσης ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμορφώνει τις επόμενες κινήσεις του για το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση ενόψει των εθνικών εκλογών του 2027. Η επίσημη διαδικασία διαλογής με τη σύσταση και της αρμόδιας επιτροπής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ο ίδιος επαφές, ενώ παράλληλα υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι που στο τέλος θα πρέπει να λάβουν και το χρίσμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα επικυρώσει τη λίστα.

Εκ νέου υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μοναδικός νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος πήρε τη θέση μετά την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και θα διεκδικήσει την παραμονή του στο Στρασβούργο. Σχεδόν δεδομένη, σε κάθε περίπτωση, θεωρείται η υποψηφιότητα του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλου, ενώ δύο πρώην υπουργοί του κόμματος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιάννης Μανιάτης, αναμένεται να βρίσκονται επίσης στη λίστα για το Στρασβούργο – ο ένας προέρχεται από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο με ευρύτερη αποδοχή και ο άλλος εκπροσωπεί περισσότερο τον χώρο του προοδευτικού Κέντρου, ωστόσο και οι δύο αποτελούν γνώριμα πρόσωπα από τις θητείες τους στις τελευταίες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Ως πιθανοί υποψήφιοι ακούγονται επίσης ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κώστας Χρυσόγονος (ο οποίος ήταν επίσης η πρώτη «αντίστροφη μεταγραφή» που έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ), ο σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (και προερχόμενος από τους παπανδρεϊκούς) Ηλίας Κικίλιας, καθώς επίσης ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου (που στις ευρωεκλογές του 2019 είχε έρθει πέμπτος) και ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής.

Από τη νεότερη γενιά στελεχών συζητείται το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Ολγα Μαρκογιαννάκη και ο Πάνος Γκανιάτσος, ενώ από τον τομέα Περιβάλλοντος ακούγεται ο Παναγιώτης Δημόπουλος. Μια τριάδα νέων γυναικών κατατάσσεται στα «ίσως»: η Ελένη Χρονοπούλου, που ήταν τρίτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η Δανάη Τσάκαλου από τον βόρειο τομέα Αθήνας που βρέθηκε στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και μια τηλεοπτική δημοσιογράφος, με καθημερινή πρωινή τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία που φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση για τις Βρυξέλλες.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024