Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενστάσεις και στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ενστάσεις και στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Περισσότεροι από 10 βουλευτές εξέφρασαν προβληματισμούς γύρω από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ανέδειξε τις ενστάσεις που διατυπώνονται από τους βουλευτές τους: σε μια πρώτη ελεύθερη συζήτηση, μετά από την θετική εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη (στην οποία τους προέτρεψε να αποφασίσουν «ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές»), πάνω από το 1/3 της ΚΟ, γύρω στους 12, φέρεται να εξέφρασε ενστάσεις και προβληματισμούς για το νομοσχέδιο -γι’ αυτό, στο τέλος οι απορίες μαζεύτηκαν, ώστε να απαντηθούν την ερχόμενη Τρίτη σε νέα συνεδρίαση από νομικούς, ειδικούς συνεργάτες.

Με ενστάσεις και αντιρρήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο τοποθετήθηκαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (Λέσβος), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Καζάνη (Εύβοια), ο Μανώλης Χνάρης (Ρέθυμνο), ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Ελένη Βατσινά (Ηράκλειο), η Χριστίνα Σταρακά (Αιτωλοακαρνανία), ο Ανδρέας Πουλάς (Αργολίδα) και η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο Τάσος Νικολαΐδης (που εκφράζει αντιρρήσεις σε ιδιωτικές συζητήσεις) απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ ένας ακόμα εκ των επιφυλακτικών, ο Απόστολος Πάνας, ήταν δικαιολογημένα απών από την συνεδρίαση -απών επίσης ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίος), ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι εναντίον των αλλαγών.

Υπέρ της μεταρρύθμισης εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Στέφανος Παραστατίδης.

Το ζήτημα της τεκνοθεσίας

Οι βουλευτές με τις δεύτερες σκέψεις δεν διαφωνούν με την διαχρονική στάση του ΠΑΣΟΚ υπέρ του πολιτικού γάμου, όμως δίνουν έμφαση στο ζήτημα της τεκνοθεσίας -ακόμα και σε ενδεχόμενο «παραθυράκι» που αφορά την παρένθετη κύηση.

Η τελική τους στάση απέναντι στο νομοσχέδιο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, θα διαμορφωθεί από τις απαντήσεις της Τρίτης -ερώτημα παραμένει αν όλοι οι διαφωνούντες στο τέλος, θα επιλέξουν την αποχή και όχι την καταψήφιση.

Όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι εξ αυτών θα επιλέξουν να μην μπουν στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024