Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Edward Enninful ολοκληρώνει τη θητεία του στην βρετανική Vogue με 40 αστέρια στο εξώφυλλο

Ο Edward Enninful ολοκληρώνει τη θητεία του στην βρετανική Vogue με 40 αστέρια στο εξώφυλλο

Από τότε που ο Edward Enninful ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι αποχωρεί από τη θέση του αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, οι θαυμαστές της μόδας αναρωτιόντουσαν τι θα επέλεγε για το αποχαιρετιστήριο τεύχος του.

Την Πέμπτη, ο Enninful έβαλε τέλος στις φήμες, ολοκληρώνοντας τη θητεία του με ένα τεύχος Μαρτίου με όχι ένα αλλά 40 αστέρια στο εξώφυλλο, μεταξύ των οποίων τα supermodels Naomi Campbell και Iman, η σταρ του τένις Serena Williams, η τηλεοπτική παραγωγός και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Oprah Winfrey και η σχεδιάστρια μόδας Victoria Beckham.

Κάθε γυναίκα έχει εμφανιστεί προηγουμένως σε εξώφυλλο της βρετανικής Vogue κατά τη διάρκεια των εξήμισι ετών που ο Enninful είναι εκδότης.

Ένα βίντεο στη σελίδα του περιοδικού στο Instagram αποκαλύπτει ότι η ομάδα συγκεντρώθηκε σε ένα στούντιο της Νέας Υόρκης για να φωτογραφηθούν όλες ταυτόχρονα από τον Αμερικανό φωτογράφο Steven Meisel.

«Ορίστε λοιπόν, η 76η και τελευταία μου έκδοση της Vogue, εξίμισι χρόνια και 153 αστέρια του εξώφυλλου μετά, συμπεριλαμβανομένων των 40 θρυλικών γυναικών που φιγουράρουν σε αυτό το εξώφυλλο. Ήταν μια εξαιρετική διαδρομή και μια απόλυτη τιμή»

Δείτε το βίντεο 

40 icons της Vogue

Κάτω από ένα χρυσό ιστόγραμμα της Vogue (η λέξη British σχεδόν) κάθε μία από τις γυναίκες φοράει ένα απλό μαύρο ή λευκό ρούχο. Η ατάκα του εξώφυλλου γράφει: «Θρυλικό! 40 icons της Vogue,  μία επική φωτογράφηση, το απόλυτο τεύχος μόδας».

Σε μια αποχαιρετιστήρια επιστολή του συντάκτη, ο Enninful γράφει: «Ορίστε λοιπόν, η 76η και τελευταία μου έκδοση της Vogue, εξίμισι χρόνια και 153 αστέρια του εξώφυλλου μετά, συμπεριλαμβανομένων των 40 θρυλικών γυναικών που φιγουράρουν σε αυτό το εξώφυλλο. Ήταν μια εξαιρετική διαδρομή και μια απόλυτη τιμή».

Έφερε τη Vogue στο σήμερα

Το ντεμπούτο τεύχος Δεκεμβρίου 2017 του Enninful ήταν αφιερωμένο στη Μεγάλη Βρετανία και είχε στο εξώφυλλο το μαύρο μοντέλο και ακτιβίστρια Adwoa Aboah. Σε μια στιγμή που κλείνει τον κύκλο, η Aboah εμφανίζεται ξανά, αυτή τη φορά φωτογραφημένη δίπλα στο plus-size μοντέλο Paloma Elsesser, η οποία προηγουμένως είχε πρωτοστατήσει σε ένα ειδικό τεύχος που περιλάμβανε το μέγεθος τον Απρίλιο του 2023 με το σύνθημα «The new supers» μαζί με την Precious Lee.

Η Lee επιστρέφει επίσης για το φινάλε του Enninful εμφανιζόμενη ανάμεσα στη βρετανίδα ηθοποιό Jodie Comer και το μοντέλο Amber Valletta. Η ηθοποιός Laverne Cox, η οποία έγινε το πρώτο τρανς άτομο που εμφανίζεται στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2019, εμφανίζεται επίσης ξανά, αυτή τη φορά δίπλα στην πρωταγωνίστρια του Queen’s Gambit Anya Taylor-Joy και τα μοντέλα Irina Shayk και Cindy Crawford.

Η διάδοχος του Enninful

Ο  Enninful στη βρετανική Vogue ήταν ο πρώτος άνδρας και ο πρώτος μαύρος συντάκτης που κατέχει τον τίτλο. Μπορεί να μην είναι πλέον αρχισυντάκτης, αλλά θα παραμείνει στη Condé Nast στη θέση του δημιουργικού και πολιτιστικού συμβούλου της Vogue.

«Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την απίστευτη ποικιλία φωνών στη μόδα και τα μέσα ενημέρωσης και να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε την ενεργειακή έκρηξη των τελευταίων ετών», πρόσθεσε στην τελευταία του επιστολή. «Το λέμε πάντα, γιατί πρέπει πάντα να λέγεται: υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα».

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο ποιον θα επιλέξει η διάδοχος του Enninful, η γεννημένη στο Λονδίνο δημοσιογράφος Chioma Nnadi, για να παρουσιάσει το πρώτο της τεύχος τον Μάρτιο. Η Nnadi υιοθετεί τον τίτλο του επικεφαλής του συντακτικού περιεχομένου και όχι του αρχισυντάκτη. Είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που διευθύνει το περίφημο περιοδικό μόδας.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024