Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξυπνα ψυγεία: 7 καινοτομίες που δεν ήξερες ότι θέλεις στη ζωή σου

Έξυπνα ψυγεία: 7 καινοτομίες που δεν ήξερες ότι θέλεις στη ζωή σου

Δεδομένου ότι οι οικογένειες περνούν τόσο πολύ χρόνο στην κουζίνα, ένα έξυπνο ψυγείο μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει κέντρο εντολών.

Ο κόσμος των οικιακών συσκευών εξελίσσεται συνεχώς και τα ψυγεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της καινοτομίας. Tα τελευταία μοντέλα ψυγείων δεν έχουν να κάνουν μόνο με το να διατηρούν το φαγητό σας κρύο, αλλά έχουν να κάνουν με την προσθήκη άνεσης, αποτελεσματικότητας και μια νότα εξατομίκευσης στην κουζίνα σας.

Η ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, φωνητικών βοηθών και έξυπνων εφαρμογών ενισχύει σημαντικά τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα των ψυγείων, κάνοντας τις καθημερινές εργασίες ευκολότερες και πιο αποτελεσματικές.

Εάν διαθέτετε έξυπνο ψυγείο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό και σε οποιονδήποτε αριθμό λειτουργιών του μέσω μιας απλής εφαρμογής στο τηλέφωνό σας ή σε άλλη συμβατή συσκευή.

Τα περισσότερα έξυπνα ψυγεία είναι ενεργειακά αποδοτικά και μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν τις θερμοκρασίες για να αντισταθμίσουν τις ποσότητες και τις ρυθμίσεις τροφίμων ή τις ώρες χρήσης. Ορισμένα διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα τηλεόρασης ή στερεοφωνικού ήχου και ίσως μπορείτε ακόμη και να αποθηκεύετε και να προβάλλετε συνταγές ή τμήματα μαγειρέματος στην πόρτα του ψυγείου σας.

 Συνομιλία με το ψυγείο σας

Τα τελευταία μοντέλα ψυγείων περιλαμβάνουν πλέον φωνητικούς βοηθούς όπως η Alexa της Amazon. Φανταστείτε να προσθέτετε αντικείμενα στη λίστα των φρούτων σας, να παίζετε μουσική ή να αλλάζετε τις ρυθμίσεις του ψυγείου, όλα με μια απλή φωνητική εντολή. Αυτά τα έξυπνα ψυγεία συνδέονται στο οικιακό σας δίκτυο, επιτρέποντας την απομακρυσμένη λειτουργία μέσω μιας εφαρμογής για κινητά—ιδανικά για τον ιδιοκτήτη σπιτιού που γνωρίζει την τεχνολογία.

Η κάμερα του ψυγείου

Η πρωτοποριακή «FridgeCam» της LG αλλάζει το παιχνίδι. Αυτή η έξυπνη λειτουργία—μια κάμερα ανθεκτική στο κρύο μέσα στο ψυγείο—σας επιτρέπει να κοιτάξετε το εσωτερικό του ψυγείου σας από απόσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε δεύτερη εικασία για το τι φρούτα έχετε για παράδειγμα μέσα στο ψυγείο σας.

Όπως ακριβώς και με το ράφι EasyAccess, του ψυγειοκαταψύκτη Ελεύθερος της Bosch KGV362LEA Inox όπου μπορείτε να βλέπετε το εσωτερικό του ψυγείου σας με μια ματιά. Απλά τραβήξτε το για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλα τα τρόφιμά σας. Έχει κατασκευαστεί από άθραυστο γυαλί και είναι εξαιρετικά εύχρηστο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εντοπίζετε γρήγορα τα σωστά υλικά για το επόμενο γεύμα.

Ψύξη ακριβείας

Τα ψυγεία διαθέτουν πλέον «Συρτάρια Κλιματικής Ζώνης» που προσφέρουν ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας για διαφορετικούς τύπους τροφίμων. Αυτή η ρύθμιση επεκτείνει τη φρεσκάδα των προϊόντων, των κρεάτων και των τυριών σας, μειώνοντας σημαντικά τη σπατάλη τροφίμων.

Κομψά και πρακτικά

Τα σύγχρονα ψυγεία διαθέτουν επιστρώσεις ανθεκτικές στα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κάτι περισσότερο από απλώς αισθητικό, είναι πρακτικό, μειώνοντας τη συχνότητα καθαρισμού και διατηρώντας αυτήν την κομψή εμφάνιση, ιδιαίτερα σημαντικό σε σπίτια με παιδιά.

Διατήρηση φρέσκιας παραγωγής

Ο φωτισμός LED στα συρτάρια, που μιμείται το φυσικό φως του ήλιου, είναι μια λεπτή αλλά σημαντική καινοτομία. Αυτό το χαρακτηριστικό βοηθά στην επιβράδυνση της αποσύνθεσης των φρούτων και των λαχανικών, διατηρώντας τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά.

Οπως για παράδειγμα ο ψυγειοκαταψύκτης Ελεύθερος Sharp SJ-BB04DTXWF που διαθέτει εσωτερικό φως LED.

The Right Chill: Soft Freeze Technology

Οι σύγχρονοι καταψύκτες μπορούν πλέον να καταψύξουν τρόφιμα σε θερμοκρασία περίπου μείον 7 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για αντικείμενα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγες εβδομάδες, μειώνοντας το χρόνο απόψυξης και διατηρώντας την ποιότητα των τροφίμων σας.

Ο ψυγειοκαταψύκτης Indesit NCAA55NX 228lt Υ157xΠ54xB55cm Inox διαθέτει σύστημα κατάψυξης 4 αστέρων και λειτουργία Super Freeze που καταψύχει γρήγορα τα τρόφιμα για να μην χάνουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Ψυγείο ως Music Hub

Ορισμένα έξυπνα ψυγεία μπορούν να μεταδίδουν μουσική και podcast, προσθέτοντας λίγη ψυχαγωγία στις δουλειές της κουζίνας σας. Τα πάνελ LED στις πόρτες πάλλονται ακόμη και στο ρυθμό της μουσικής, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα κουζίνας.

Ολα τα ψυγεία θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία, ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα, στην ώρα τους, στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι για τα δύο χρόνια SHOPFLIX η αγαπημένη μας πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για μία μόνο μέρα σε διαφορετική κατηγορία.

Μόνο για σήμερα επωφεληθείτε από δωρεάν μεταφορικά σε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024