Βινίσιους: «Αυτή η ημέρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή μου»
Ο Βινίσιους, μίλησε με θερμά λόγια αναφερόμενος στον Κόλιν Κάπερνικ, τον πρώην άσο του NFL και πρωτοπόρο στην μάχη κατά του ρατσισμού.
Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της καταπολέμησης των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, μίλησε με θερμά λόγια αναφερόμενος στον Κόλιν Κάπερνικ, τον πρώην άσο του NFL και πρωτοπόρο στην μάχη κατά του ρατσισμού, λέγοντας ότι η ιστορία του είναι «πηγή έμπνευσης».
«Σήμερα ήταν μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη ημέρα για εμένα. Το να ακούω και να γνωρίζω την ιστορία ενός ανθρώπου που πολέμησε τόσο σκληρά κατά του ρατσισμού είναι αξέχαστο. Ευχαριστώ πολύ Κόλιν», έγραψε ο Βραζιλιάνος επιθετικός σε ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.
Πρώην quarterback των San Francisco 49ers, ο Κάπερνικ βρέθηκε στο επίκεντρο το 2016 όταν άρχισε να γονατίζει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο σχόλιο μιας φωτογραφίας των δύο ανδρών που ανταλλάσσουν φανέλες, ο Βινίσιους επεσήμανε ότι η «ιστορία» του Κάπερνικ «είναι αληθινή πηγή έμπνευσης».
«Αυτή η ημέρα και η συνομιλία μου με τον Κόλιν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην μελλοντική μου ζωή, προκειμένου να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος και πιο ισότιμος», κατέληξε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO για την εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα, ο Κάπερνικ, ο οποίος δεν έχει παίξει στο NFL από το 2017, αφού καμμία ομάδα δεν τον προσέλαβε μετά την λήξη του συμβολαίου του με την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, χαιρέτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «τον αδελφό του, Βινίσιους, ο οποίος αλλάζει τον κόσμο, ενώ είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτό που κάνει. Είναι φοβερός».
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τις επαναλαμβανόμενες ρατσιστικές προσβολές που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, πέρυσι, θα διοργανωθεί φιλικός αγώνας Ισπανίας-Βραζιλίας κατά του ρατσισμού στις 26 Μαρτίου στην Μαδρίτη.
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
- Ευρωπαϊκό Κ18: «Χρυσή» η Ελένη Ιακωβάκη στα 400μ., με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442