Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βινίσιους: «Αυτή η ημέρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή μου»

Βινίσιους: «Αυτή η ημέρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή μου»

Ο Βινίσιους, μίλησε με θερμά λόγια αναφερόμενος στον Κόλιν Κάπερνικ, τον πρώην άσο του NFL και πρωτοπόρο στην μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της καταπολέμησης των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, μίλησε με θερμά λόγια αναφερόμενος στον Κόλιν Κάπερνικ, τον πρώην άσο του NFL και πρωτοπόρο στην μάχη κατά του ρατσισμού, λέγοντας ότι η ιστορία του είναι «πηγή έμπνευσης».

«Σήμερα ήταν μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη ημέρα για εμένα. Το να ακούω και να γνωρίζω την ιστορία ενός ανθρώπου που πολέμησε τόσο σκληρά κατά του ρατσισμού είναι αξέχαστο. Ευχαριστώ πολύ Κόλιν», έγραψε ο Βραζιλιάνος επιθετικός σε ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

Πρώην quarterback των San Francisco 49ers, ο Κάπερνικ βρέθηκε στο επίκεντρο το 2016 όταν άρχισε να γονατίζει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο σχόλιο μιας φωτογραφίας των δύο ανδρών που ανταλλάσσουν φανέλες, ο Βινίσιους επεσήμανε ότι η «ιστορία» του Κάπερνικ «είναι αληθινή πηγή έμπνευσης».

«Αυτή η ημέρα και η συνομιλία μου με τον Κόλιν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην μελλοντική μου ζωή, προκειμένου να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος και πιο ισότιμος», κατέληξε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO για την εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, ο Κάπερνικ, ο οποίος δεν έχει παίξει στο NFL από το 2017, αφού καμμία ομάδα δεν τον προσέλαβε μετά την λήξη του συμβολαίου του με την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, χαιρέτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «τον αδελφό του, Βινίσιους, ο οποίος αλλάζει τον κόσμο, ενώ είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτό που κάνει. Είναι φοβερός».

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τις επαναλαμβανόμενες ρατσιστικές προσβολές που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, πέρυσι, θα διοργανωθεί φιλικός αγώνας Ισπανίας-Βραζιλίας κατά του ρατσισμού στις 26 Μαρτίου στην Μαδρίτη.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024