Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι αλλαγές στη ζωή των Χάρι και Γουίλιαμ μετά το πρόβλημα υγείας του πατέρα τους

Οι αλλαγές στη ζωή των Χάρι και Γουίλιαμ μετά το πρόβλημα υγείας του πατέρα τους

Κεραυνός εν αιθρία η είδηση των προβλημάτων υγείας του βασιλιά Καρόλου και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας καλούνται να αναλάβουν νέους ρόλους.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄μέχρι την τελετή στέψης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου του 2023 στο Λονδίνο, υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Και από εκείνη την ημέρα η ζωή του άλλαξε ριζικά. Με την χειρότερη εξέλιξη τα τελευταία προβλήματα με την υγεία του, που ξεκίνησαν από μια απλή επέμβαση στον προστάτη μέχρι τη διαπίστωση των γιατρών του ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε να λαμβάνει τακτική θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου  και παρόλο που αναγκάστηκε να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του, θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός κράτους.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Χάρι

Τι θα συμβεί με τις υποχρεώσεις και τις εμφανίσεις του βασιλιά

Σύμφωνα με τις New York Times, αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κληθούν να παραστούν σε εκδηλώσεις στη θέση του βασιλιά Καρόλου και να αναλάβουν κάποια καθήκοντα όσο εκείνος λαμβάνει θεραπεία. Ανάμεσα τους η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και η Σόφι, η Δούκισσα του Εδιμβούργου.

Μάλιστα η πριγκίπισσα Άννα εκτελούσε βασιλικά καθήκοντα, αφού απένειμε τιμητικές διακρίσεις στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Σύμφωνα με το BBC, είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της οικογένειας – το 2023, πραγματοποίησε 457 υποχρεώσεις, ενώ ο βασιλιάς 425.

Και φυσικά ο γιος του Ουίλιαμ. Άγνωστο τι και αν θα κληθεί να αναλάβει ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για την υγεία του πατέρα του ταξίδεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο.

«Ο Χάρι πέταξε από το Λος Άντζελες, είναι πολύ μακρύς ο δρόμος για να έχουμε μια συνάντηση 45 λεπτών», είπε η κ. Χολμς, σύμφωνα με τις New York Times.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα του Ουίλιαμ και τα νέα καθήκοντα

Η ζωή του πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει ήδη ανατραπεί λόγω της νοσηλείας της συζύγου του. Ωστόσο, τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα θα του ζητηθεί να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις και τελετές, οι οποίες βρίσκονται στην ατζέντα του προγράμματος του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ είναι ο διάδοχος, ο επόμενος στη γραμμή διαδοχής, και αναμένεται να αναλάβει την ευθύνη, όπως πριν από λίγο καιρό, ο βασιλιάς Κάρολος είχε αναλάβει να βοηθήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η προσοχή θα στραφεί σε εκείνον όταν εμφανιστεί δημοσίως αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Γιος και πατέρας έχουν πολύ καλή σχέση

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αφιερώνει χρόνο για να υποστηρίξει τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς αναρρώνει από εγχείρηση κοιλίας στο σπίτι στο Γουίνδσορ», είπε ο Λι Τόμπσον, ο γραμματέας επικοινωνίας του Ουίλιαμ και της Κέιτ. «Παρόλο που ο πρίγκιπας εργαζόταν ιδιωτικά, αύριο θα αναλάβει δημόσια καθήκοντα», πρόσθεσε.

Ο ρόλος της Καμίλα

Η Καμίλα, η οποία πριν από 20 χρόνια δεν ήταν καν μέλος της βασιλικής οικογένειας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της σκηνής, πραγματοποιώντας την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από ατομικές υποχρεώσεις, ως ανώτερο μέλος μιας μικρής ομάδας ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Telegraph, η βασίλισσα Καμίλα θα αναλάβει όλες τις συνήθεις βασιλικές υποχρεώσεις της κατά τους επόμενους μήνες, καθώς ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη αναβάλει τις δικές του. Θεωρείται ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει τις εβδομαδιαίες ακροάσεις του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, και θα αναλάβει την επίσημη γραφειοκρατία, υπογράφοντας τους νόμους του κράτους.

Η σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο

Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου και της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα. Είναι γνωστός ως Πρίγκιπας της Ουαλίας και είναι παντρεμένος με την Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας. Τα τρία τους παιδιά τον ακολουθούν στη γραμμή της διαδοχής.

Πρίγκιπας Τζορτζ του Κέμπριτζ, γεννημένος τον Ιούλιο του 2013.

Πριγκίπισσα Σάρλοτ του Κέμπριτζ, γεννημένη τον Μάιο του 2015.

Πρίγκιπας Λούις του Κέιμπριτζ, γεννημένος τον Απρίλιο του 2018.

Πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας, ο οποίος έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, αλλά διατηρεί τη θέση του στη διαδοχή.

Άρτσι Μάουντμπάτεν-Ουίνσδορ, γεννημένος από τον Χάρι και τη Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσεξ, τον Μάιο του 2019.

Λίλιμπετ Μάουντμπάτεν-Ουίνσδορ, γεννημένη από τον Χάρι και τη Μέγκαν τον Ιούνιο του 2021.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο δεύτερος μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024