Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ζητά συναντήσεις στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάρριψη του αεροσκάφους Il-76

Ρωσία: Ζητά συναντήσεις στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάρριψη του αεροσκάφους Il-76

Η ρωσική πρεσβεία απέστειλε επίσημα αιτήματα στα ανώτερα κλιμάκια της διακυβέρνησης, ώστε να συζητήσουν για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον επιδιώκει να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση γύρω από την τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροσκάφος Il-76, δήλωσε πηγή στο TASS.

«Η πρεσβεία συνεχίζει να επιδιώκει συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στον Λευκό Οίκο σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του ουκρανικού καθεστώτος στο αεροπλάνο Il-76», δήλωσε η πηγή όπως επιβεβιαώνει το πρακτορείο TASS κάτι που εκ πρώτης φαίνεται αληθοφανές. Σπάνια η ρωσική διπλωματία σε ανώτερο επίπεδο προσφεύγει σε πολλά λόγια.

Το ζήτημα είναι η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου με από αμερικανικούς Patriot

Η αμερικανική κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές, ότι το ρωσικό αεροσκάφος Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου καταρρίφθηκε με τη χρήση ενός αμερικανικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Patriot, ανακατευθύνοντας το ερώτημα αυτό στο Κίεβο.

Η Ρωσία θέλει την αμερικανική απολογία για διπλωματικούς και ιστορικούς λόγους

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, σημείωσε ότι εναπόκειται στους «εταίρους των ΗΠΑ στην Ουκρανία» να σχολιάσουν το θέμα αυτό.

Το ζήτημα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι Ρώσοι να θεωρηθούν ως οι «καλοί» που αδηγούσαν τους Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή και οι Ουκρανοί, υποβοηθούμενοι από τους αμερικανούς συνεργάτες τους ώς οι «κακοί» της υπόθεσης, στην διεθνή κοινή γνώμη. Κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα όσο αφορά την κατάρριψη του μεταγωγικού αεροσκάφους, η πτώση του οποίου κόστισε ζωές Ουκρανών και Ρώσων απολύτως αναίτια.

Για το ζήτημα ο πρόεδρος Πούτιν έχει αναφέρει πως «Οι ουκρανικές αρχές αποκάλυψαν ότι θα ήθελαν να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα. Εμείς το ζητάμε το ίδιο και επιμένουμε να υπάρξει διεθνής έρευνα».Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση», επισημαίνοντας ότι «το Κίεβο γνώριζε για την αποστολή μεταφοράς Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου για ανταλλαγή αιχμαλώτων, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο σημείο ελέγχου Kolotilovka».

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024