Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στη λίμνη Τριχωνίδα, προτεραιότητα του Δημάρχου Θέρμου

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στη λίμνη Τριχωνίδα, προτεραιότητα του Δημάρχου Θέρμου

Συνέντευξη στο cityhub των ΝΕΩΝ παραχώρησε ο νέος Δήμαρχος Θέρμου.

Οι οδικοί άξονες Θέρμο – Αγρίνιο και Θέρμο – Ναύπακτος αποτελούν τις προτεραιότητες για τη νέα θητεία της δημοτικής Αρχής Θέρμου. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα όραμα δεκαετιών που οφείλει η Πολιτεία να το μετατρέψει σε πραγματικότητα, δηλώνει ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας. 

Με ποιες προτεραιότητες ξεκίνησε πριν ένα μήνα η νέα σας θητεία στον δήμο Θέρμου; 

Η νέα θητεία η οποία είναι πενταετής πιστεύω ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προτεραιότητες για τον δήμο Θέρμου, αφού θα υλοποιήσουμε ενταγμένα έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο ταμείο ανάκαμψης και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία είναι σε εξέλιξη.  

Το έργο των αναπλάσεων κοινοτήτων του Δήμου μας προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα αλλάξει την όψη των χωριών μας. Το κύριο στοίχημα βεβαίως είναι η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στη λίμνη Τριχωνίδα, που σε συνέργεια με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου θα δώσει ένα αναπτυξιακό πρόσημο στην περιοχή. Είναι βέβαιο, ότι θα αλλάξει αναπτυξιακό προσανατολισμό η περιοχή και θα καταστεί τουριστικός προορισμός.  

Ήδη, έχουν γίνει σημαντικά βήματα με την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Θέρμο και στα χωριά του μέσα από τις πολλές πολιτιστικές δράσεις, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία, καθώς και τον θεσμό της Αστροπαρατήρησης στο Δρυμώνα, ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε 2 χρόνια, το οποίο συγκεντρώνει πολλούς φίλους της αστροπαρατήρησης αλλά και επιστήμονες. 

Η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, η κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου στη «Θέα» Πετροχωρίου, η ολοκλήρωση της Κατασκήνωσης στην Αγία Σοφία, η προστασία και στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων θα αποτελέσουν βήματα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Τα προβλήματα που «ταλαιπωρούν» την περιοχή; 

Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας αναμφίβολα είναι το ζήτημα της ορεινής επαρχιακής οδοποιίας που έχουμε πάνω από 50 χλμ χωματόδρομων, όπως επίσης και οι συνδετήριοι άξονες Ναύπακτου – Θέρμου και Θέρμου – Αγρινίου. Πιστεύω ότι η Πολιτεία θα δώσει αυτό που ανήκει στην περιοχή και αγωνιζόμαστε για κατασκευή διαγωνίου άξονα Αντίρριο – Ναύπακτο – Θέρμο – Καρπενήσι, για να ενωθεί από εκεί με Λαμία Ε 65 και Θεσσαλία. Πιστεύω ότι αυτά τα έργα υποδομής είναι ικανά να αναστρέψουν τη δημογραφική συρρίκνωση των ορεινών περιοχών και ειδικότερα του Δήμου Θέρμου που δυστυχώς είχε μια πληθυσμιακή υποχώρηση της τάξεως του 30% στην πρόσφατη απογραφή σε σχέση με την προηγούμενη. 

Τι εκφράζει η υποψηφιότητά σας για την προεδρία της ΠΕΔ στις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας; 

Η υποψηφιότητά μου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας επικεφαλής ψηφοδελτίου, με τίτλο «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση», εκφράζει μια νέα αντίληψη, για συλλογική δράση των δήμων και των δημάρχων, καθώς επίσης και μια πορεία αναγέννησης των γραφείων της ΠΕΔ στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία. Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι δεν έγιναν τα βήματα εκείνα τα οποία θα καταξιώνουν την ΠΕΔ, σε ένα όργανο που θα δρα καταλυτικά και θα καθιστά την αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  

Πιστεύω ότι με το συνδυασμό «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» έναν υπερκομματικό συνδυασμό αυτοδιοικητικών και όχι κομματικών δυνάμεων, θα επιδιώξουμε μία ευρεία νίκη στις εκλογές στις 13/02/2024. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι στην κρίσιμη αυτή καμπή για την αυτοδιοίκηση θα είμαστε αποφασιστικοί και παρεμβατικοί στην ΚΕΔΕ, όπου μετά τις εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου θα κάνουμε πολλή δουλειά στις συνελεύσεις, στα συνέδρια, στα διοικητικά συμβούλια.  

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024