Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αγρότες αποφάσισαν: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Οι αγρότες αποφάσισαν: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Εντείνουν τις πιέσεις με ταυτόχρονους αποκλεισμούς δρόμων - Με την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι κοινά από όλους όσους βρέθηκαν στην προγραμματισμένη πανελλήνια σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα. Ενωμένοι, λοιπόν, αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, οι αποφάσεις που έλαβαν είναι η κλιμάκωση της κινητοποίησης έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτοχρόνως, το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη, ενώ για την επόεμνη εβδομάδα ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα.

Με την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας.

Τα αιτήματα και οι αποφάσεις των αγροτών:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Αποφάσεις

–  Κλιμάκωση της κινητοποίησης

– Να κλείνουν από αύριο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ.

– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.

– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Ενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν να καταθέτουν τους προτάσεις τους. «Να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν ανάγκες κι όχι λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας στην τοποθέτησή κατά την έναρξη της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών.

«Είμαστε όλοι αγρότες και είμαστε ενωμένοι, χωρίς χρώματα. Μας ενώνει η αγροτιά και τίποτα άλλο», φώναξαν οι αγρότες μόλις μπήκαν στην αίθουσα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 αγροτικοί συνεταιρισμοί.

«Με τον αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε πολιτικές και να επιβάλλουμε λύσεις»

«Η συμμετοχή στέλνει ένα δυνατό μήνυμα και προς την Κυβέρνηση και προς τον ελληνικό λαό: πως έχουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αλλά μπορούμε με τον αγώνα μας να ανατρέψουμε πολιτικές και να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας… Πρέπει να δούμε πως θα οργανώσουμε καλύτερα τις κινητοποιήσεις μας, πως θα ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση ώστε να έχουμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζοντας πως «δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο χαμό μας. Θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε».

Οι αγρότες εξετάζουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ και διαδήλωση έξω από τη Βουλή, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων αλλά και «εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

«Πρώτη φορά είμαστε τόσο ενωμένοι, δυναμικοί και αποφασισμένοι»

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Συλαίος που συμμετείχε στην γενική συνέλευση των αγροτών στη Λάρισα το μεσημέρι της Τρίτης (6/2) : “…είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας όπως συζητήσαμε στην μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο ενωμένοι και τόσο δυναμικοί και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12.00 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μπλόκο στην περιοχή της Ανθήλης” τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “…δεν μας σώζει η σταγόνα στον ωκεανό. Διότι αυτά είναι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση”.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024