Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών - Εκβιαστικά απαντά η κυβέρνηση και ζητά ανοιχτούς δρόμους για να συζητήσει

Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών – Εκβιαστικά απαντά η κυβέρνηση και ζητά ανοιχτούς δρόμους για να συζητήσει

Υπό συζήτηση οι προτάσεις για συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα. Εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα ανά την επικράτεια συζητούν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση απαντά εκβιαστικά στους αγρότες λέγοντας πως θα υπάρξει συζήτηση μόνο αν ανοίξουν οι δρόμοι. Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση με τους αγρότες, τονίζοντας, ωστόσο ότι η όποια διαβούλευση θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Τι συζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες αναμένεται να συζητήσουν τον τρόπο της συνέχισης των κινητοποιήσεων τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ, αλλά και την πραγματοποίηση διαδήλωσης έξω από τη Βουλή.

Ακόμη, θα συζητηθεί το κλείσιμο μεγάλων τελωνείων (ήδη τρακτέρ είναι παραταγμένα στο μεθοριακό σταθμό της Νίκης, στη Φλώρινα), αλλά και «εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

«Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα: Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στα κύρια αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις για ακαρπία, η μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικό πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα και εφόδια, καθώς και η παροχή σαφούς σχεδιαγράμματος για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν, αλλαγή της ΚΑΠ κ.α.

Τι ανέφερε ο Χατζηδάκης

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» τόνισε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν» πρόσθεσε και επανέλαβε πως ότι περίσσευμα υπάρχει στον προϋπολογισμό επιστρέφεται στην κοινωνία με την προϋπόθεση όμως ότι θα κρατήσουμε ένα σταθερό τιμόνι.», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στους αγρότες με δυσκολίες διαρθρωτικές στον αγροτικό τομέα εδώ και χρόνια, προσθέτοντας ότι στην Θεσσαλία είναι το μείζον θέμα.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024