Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η λύση της «εξίσωσης», ο σύμμαχος χρόνος και δυο μάχες

Η λύση της «εξίσωσης», ο σύμμαχος χρόνος και δυο μάχες

Η ηρεμία και η «καθαρή» σκέψη είναι τα δύο στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο τραπέζι την ώρα του σχεδιασμού. Το έχει ξανακάνει με μεγάλη επιτυχία και καλείται να το ξανακάνει και τώρα.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός και η ήττα στη Λεωφόρο φέρνει τους «ερυθρόλευκους» εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ασφαλώς και το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι να βρει τον τρόπο για να αντιμετωπίσει την παρούσα κατάσταση, μέσα από την προσπάθεια όλων στο Ρέντη, αλλά παράλληλα να διαμορφωθούν κι εκείνες οι συνθήκες που θ’ αποτελέσουν μπούσουλα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γιατί είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός «παίζει» πλέον σε δύο ταμπλό, το ένα που έχει να κάνει με τα (πολλά) παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν και το άλλο που αφορά τις σχεδιαστικές κινήσεις για την ομάδα που θα παρουσιάσει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός την επόμενη χρονιά.

Και εστιάζοντας στο τώρα αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν πρώτα απ’ όλα προπονητής και παίκτες στο Ρέντη.

Ναι, ο Ολυμπιακός είναι εννιά πόντους πίσω από την κορυφή αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Κάθε άλλο, υπάρχουν μπροστά του πολλοί αγώνες και πρέπει να κάνει αυτό που είναι απαίτηση όλων.

Να παλέψει σε όλα τα ματς γιατί πολύ απλά μιλάμε για δεκαπέντε παιχνίδια μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου και δεκαπέντε παιχνίδια δεν είναι λίγα. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος αλλά τώρα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να θεωρήσει ότι μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό η χρονιά τελείωσε.

Όχι δεν τελείωσε κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, καθώς μια χρονιά δεν περιλαμβάνει μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις. Την ίδια όμως άποψη θα είχαμε ακόμα κι αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μπροστά τους δύο ευρωπαϊκά ματς.

Πόσο μάλλον τώρα, που οι πειραιώτες έχουν να δώσουν δύο σημαντικά παιχνίδια στο conference league κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Και είναι αναμφίβολα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, τη σπουδαιότητα των οποίων πιθανότατα θα καταλάβει ο κόσμος σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ναι, κανείς στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά την ήττα στην Λεωφόρο και την μεγάλη απόσταση που χωρίζει τους πειραιώτες από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Κι ούτε είπε κανείς ότι είναι «οκ» μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά τώρα η προσοχή όλων πρέπει να στραφεί στα δύο μεγάλα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» με την ουγγρική ομάδα.

Κι όταν λέμε όλων, εννοούμε όλων και το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι γεμάτο το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, για να αντλήσει δύναμη (που τόσο την έχει ανάγκη) η ομάδα από τον κόσμο της.

Το γήπεδο πρέπει να είναι φίσκα με τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα σε αυτή την δύσκολη καμπή. Γιατί τώρα την χρειάζεται περισσότερο την δύναμη του κόσμου του ο Ολυμπιακός και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στηρίζοντας την ομάδα τους στηρίζουν την ιδέα του συλλόγου κι όχι μόνο τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν.

Η αγάπη δεν χωρίζεται σε σεζόν και είναι δεδομένο πως όπως πάντα έτσι και τώρα ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι εκεί για να στηρίξει σ΄ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι.

Πάμε όμως τώρα για να δούμε και την εξίσωση που καλείται να «λύσει» ο Ολυμπιακός ενόψει της επόμενης σεζόν. Κι αυτή η εξίσωση θα πρέπει να λυθεί με σύμμαχο κι όχι «εχθρό» τον χρόνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ανάγκη από βιαστικές αποφάσεις. Αντιθέτως πρέπει να σταθμίσουν τα δεδομένα, να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και υπό καθεστώς ηρεμίας να λάβουν τις αποφάσεις.

Εκείνες τις αποφάσεις που θα διαμορφώσουν ένα νέο αγωνιστικό σκηνικό και θα δώσουν νέα πνοή στον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου. Η ηρεμία όμως πρέπει να κυριαρχεί στο «δωμάτιο» για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, δεν χρειάζεται καμιά βιασύνη κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους.

Η ηρεμία και η «καθαρή» σκέψη είναι τα δύο στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο τραπέζι την ώρα του σχεδιασμού. Το έχει ξανακάνει με μεγάλη επιτυχία και καλείται να το ξανακάνει και τώρα.

Τον δρόμο τον ξέρει.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024