Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Annie Lennox ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στο τέλος της συναισθηματικά φορτισμένης εμφάνισης στα βραβεία Grammy

Η Annie Lennox ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στο τέλος της συναισθηματικά φορτισμένης εμφάνισης στα βραβεία Grammy

Η Σκωτσέζα τραγουδοποιός και πολιτική ακτιβίστρια Annie Lennox ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στο τέλος της εμφάνισής της στα βραβεία Grammy το βράδυ της Κυριακής.

Η Lennox απέτισε φόρο τιμής στην αείμνηστη Sinéad O’Connor – η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Shuhada’ Sadaqat το 2018 – κατά τη διάρκεια ενός μακροσκελούς in memoriam, στο οποίο διασκεύασε το χαρακτηριστικό τραγούδι της αείμνηστης μουσικού, «Nothing Compares 2 U».

Στο τέλος της παράστασης, η Lennox σήκωσε το αριστερό της χέρι και είπε: «Καλλιτέχνες για κατάπαυση του πυρός, ειρήνη στον κόσμο».

Δείτε το βίντεο

«Υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα στο να ποστάρουμε κάθε μέρα για να συνεχίσουμε να ζητάμε ειρήνη και κατάπαυση του πυρός, ενώ είναι απολύτως προφανές ότι ο στρατιωτικός στόχος είναι να επιφέρει τον πλήρη αποδεκατισμό της Γάζας και του λαού της;»

«Μου είναι αδύνατο…»

Τους τελευταίους μήνες, η Lennox υποστήριζε αδιάκοπα την κατάπαυση του πυρός. Νωρίτερα την Κυριακή, η Lennox δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram, στην οποία εξέφραζε την οργή της για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

«Υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα στο να ποστάρουμε κάθε μέρα για να συνεχίσουμε να ζητάμε ειρήνη και κατάπαυση του πυρός, ενώ είναι απολύτως προφανές ότι ο στρατιωτικός στόχος είναι να επιφέρει τον πλήρη αποδεκατισμό της Γάζας και του λαού της;» έγραψε. «Μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ αυτές τις φρικαλεότητες και να αδιαφορώ ή να σιωπώ».

Η Lennox δεν ήταν η μόνη που υποστήριξε την Παλαιστίνη στα Grammy. Η τραγουδίστρια-μουσικός Esperanza Spalding φόρεσε ένα keffiyeh στην εκδήλωση, σύμφωνα με το Rolling Stone- ενώ το συγκρότημα Boygenius – αποτελούμενο από τις Phoebe Bridgers, Lucy Dacus και Julien Baker – φόρεσε καρφίτσες που υποστήριζαν το ψήφισμα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός Artists Call for Ceasefire Now.

«Καλλιτέχνες για την κατάπαυση του πυρός»

Το κίνημα «Καλλιτέχνες για την κατάπαυση του πυρός» ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους ως απάντηση στον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας, με μια σειρά από διακεκριμένους μουσικούς, ηθοποιούς, κινηματογραφιστές και άλλους καλλιτέχνες πολλαπλών ειδικοτήτων να συνυπογράφουν ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητώντας τον τερματισμό της σύγκρουσης και μεγαλύτερη εστίαση στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Lennox ήταν ένας από τους δεκάδες καλλιτέχνες που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή, καλώντας τον πρόεδρο  «να τιμήσει όλες τις ζωές στους Αγίους Τόπους και να ζητήσει και να διευκολύνει την κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση – τον τερματισμό των βομβαρδισμών της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων».

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024