Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Πατέρας εκτελέστηκε με τη σύντροφό του για τη δολοφονία των παιδιών του - Της είχε αποκρύψει την ύπαρξή τους

Κίνα: Πατέρας εκτελέστηκε με τη σύντροφό του για τη δολοφονία των παιδιών του – Της είχε αποκρύψει την ύπαρξή τους

Η γυναίκα τα θεωρούσε εμπόδιο για το μέλλον της δικής τους σχέσης

Ένα ζευγάρι Κινέζων εκτελέστηκε επειδή δολοφόνησε τα δύο παιδιά του άνδρα από τον προηγούμενο γάμο του, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μία νέα αρχή μαζί.

Ο Zhang Bo και η φίλη του Ye Chengchen πιστεύεται ότι πέθαναν με θανατηφόρα ένεση την Τετάρτη, αφού το ανώτατο δικαστήριο της Κίνας ενέκρινε πρόσφατα τις θανατικές τους ποινές, αναφέρει η China Daily.

Ο άντρας είχε καταδικαστεί επειδή πέταξε τα δύο παιδιά του από παράθυρο του 15ου ορόφου πολυκατοικίας στην Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας το 2020.

Η σύντροφός του καταδικάστηκε επίσης αφού το δικαστήριο έκρινε ότι ανάγκασε τον Zhang να σκοτώσει τα μικρά παιδιά, ένα 2χρονο κορίτσι και ένα 1χρονο αγόρι, καθώς τα έβλεπε ως «εμπόδιο» και βοήθησε να σκηνοθετηθεί ο θάνατός τους ως «τυχαία» πτώση, αναφέρει ο Independent.

Ο Zhang ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν όταν «έπεσαν» τα παιδιά και είπε ότι ξύπνησε από τις φωνές των ανθρώπων κάτω

Το ζευγάρι καταδικάστηκε σε θάνατο το 2021, αλλά εκτελέστηκε μόλις αυτή την εβδομάδα μετά από μια μακρά διαδικασία έφεσης που οδήγησε σε μια δεύτερη δίκη, αναφέρει η China Daily.

Το ζευγάρι

Το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο του Τσονγκτσίνγκ επικύρωσε την αρχική απόφαση και δήλωσε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στο ζευγάρι ήταν οι κατάλληλες.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι το κίνητρό τους ήταν «απεχθές» και τα μέσα «βάναυσα», δικαιολογώντας τις αυστηρές συνέπειες σύμφωνα με το νόμο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν ήταν σαφές πώς θανατώθηκαν νωρίτερα σήμερα, αλλά η πιο συνηθισμένη μέθοδος στην Κίνα είναι η θανατηφόρα ένεση, σύμφωνα με την Daily Mail.

Της είχε κρύψει ότι είναι πατέρας

Ο Zhang είχε ξεκινήσει εξωσυζυγική σχέση με τη Ye χωρίς να της πει ότι ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αλλά αφού χώρισε την τότε σύζυγό του, Chen Meilin, τον Φεβρουάριο του 2020, η Ye προέτρεψε τον Zhang να σκοτώσει τα δύο παιδιά του, τα οποία «θεωρούσε εμπόδια» για τη σχέση τους και «βάρος για τη μελλοντική τους κοινή ζωή», όπως ακούστηκε στο δικαστήριο.

Αφού πέταξε τα παιδιά του από τον 15ο όροφο, βίντεο του Zhang μετά το περιστατικό φαίνεται να τον δείχνουν θλιμμένο με αυτό που μόλις είχε κάνει. Τον δείχνει επίσης να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και να κλαίει ανεξέλεγκτα με λυγμούς, αναφέρει η Express.

Τότε, ο Zhang ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν όταν «έπεσαν» τα παιδιά και είπε ότι ξύπνησε από τις φωνές των ανθρώπων κάτω. Η μητέρα των παιδιών και πρώην σύζυγος του Zhang είπε πως της είχε ζητήσει να προσέχει την κόρη του την ημέρα που σκότωσε και τους δύο.

«Ήταν απελπισμένα; Φοβόντουσαν;»

«Τη στιγμή που άκουσα ότι τα παιδιά μου πετάχτηκαν πραγματικά από τον 15ο όροφο από τον πατέρα τους και την ερωμένη τους, δεν μπορούσα να βρω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου», είπε.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τι βίωσαν τα παιδιά μου μέχρι να καταλήξουν στο έδαφος. Ήταν απελπισμένα; Φοβόντουσαν;» αναρωτήθηκε η ίδια.

Το έγκλημα των Zhang και Ye προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Κίνα για την «εν ψυχρώ» προμελέτη του, καθώς και για την ηλικία των θυμάτων.

Η Κίνα μείωσε τον αριθμό των εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο από 55 σε 46 το 2015. Αυτά εξακολουθούν να περιλαμβάνουν ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών, αλλά πλέον αποκλείουν τη μαστροπεία ή το λαθρεμπόριο όπλων.

Οι κατάδικοι συνήθως θανατώνονται με θανατηφόρα ένεση. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που εκτελούνται κάθε χρόνο στη χώρα παραμένει απόρρητος.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024