Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν τις συνθήκες και το όνομα του αμερικανικού πλοίου που χτύπησαν

Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν τις συνθήκες και το όνομα του αμερικανικού πλοίου που χτύπησαν

Ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού της Υεμένης (αντάρτες της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ) δήλωσαν πως εξαπέλυσαν επίθεση κατά αμερικανικού εμπορικού πλοίου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού της Υεμένης (Ανσάρ Αλλάχ ή Χούθι) Γιαχία Σαρί δήλωσε πως «Οι ναυτικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το αμερικανικό εμπορικό πλοίο KOl που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης με πολλούς κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους που έπληξαν άμεσα το πλοίο».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «Η επιχείρηση αυτή έλαβε χώρα λίγες μόλις ώρες αφότου οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης στόχευσαν με αρκετούς ναυτικούς πυραύλους το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely στην Ερυθρά Θάλασσα και το χτύπημα ήταν ακριβές και άμεσο».

«Τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα αποτελούν νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης»

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη και αλληλεγγύη στους αδελφούς τους στη Λωρίδα της Γάζας, εμποδίζοντας την ισραηλινή ναυσιπλοΐα ή εκείνες που κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα μέχρι να επιτραπούν τρόφιμα και φάρμακα». Οι Χούθι έχουν απειλήσει λίγες μέρες νωρίτερα με χτυπήματα στη Μεσόγειο.

«Η κλιμάκωση θα αντιμετωπιστεί με κλιμάκωση»

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα αντιμετωπίσουν την αμερικανο-βρετανική κλιμάκωση με κλιμάκωση και δεν θα διστάσουν να πραγματοποιήσουν ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αντίποινα σε κάθε βρετανο-αμερικανική ανοησία εναντίον της αγαπημένης Υεμένης».

Κλείνοντας ο Γ. Σαρί ή ανέφερε πως «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν περαιτέρω ότι όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα αποτελούν νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης όσο συνεχίζεται η αμερικανοβρετανική επιθετικότητα κατά της χώρας μας».

To πλοίο σχετίζεται με την JP Morgan, όμως δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ ή την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που χρησιμοποιείται ο όρος «στοχεύσαμε» που μεταφράζεται ως «οι επιθέσεις αποκρούστηκαν», στην περίπτωσή μας ο εκπρόσωπος των Χούθι μιλάει για απευθείας χτύπημα.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024