Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Μπορούμε να βυθίσουμε εχθρικά πλοία σε Μεσόγειο, Ερυθρά και Αραβική Θάλασσα

Χούθι: Μπορούμε να βυθίσουμε εχθρικά πλοία σε Μεσόγειο, Ερυθρά και Αραβική Θάλασσα

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των Χούθι προειδοποίησε πως οι δυνάμεις της Υεμένης μπορούν να βυθίσουν πλοία στην Μεσόγειο, την Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, υπονοώντας πως «κάνουν κράτει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των Χούθι της Υεμένης Hussein Al-Ezzi επιβεβαιώνει την ικανότητα της Υεμένης να βυθίζει εχθρικά πλοία και σκάφη από οποιοδήποτε σημείο των ακτών της Υεμένης σε οποιαδήποτε τοποθεσία στην Ερυθρά Θάλασσα, την Αραβική Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Ο Al-Ezzi τόνισε την αφοσίωση της Σαναά στην ειρήνη με περιορισμένη κλιμάκωση και τάχθηκε υπέρ των ουσιαστικών προσαρμογών στην προσέγγιση των ΗΠΑ έναντι της Υεμένης και της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Η Σανάα εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Αραβική Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα και το Bab el-Mandeb για όλα τα πλοία, εκτός από εκείνα που είναι ισραηλινής προέλευσης ή κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια κατοχής, μέχρι να ολοκληρωθεί η επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανικά και βρετανικά πλοία έχουν επίσης στοχοποιηθεί ως απάντηση στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της Υεμένης.


H επίθεση κατά του βρετανικών συμφερόντων Marlin Luanda

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης (YAF) έπληξε την Παρασκευή ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο, το MARLIN LUANDA, στον Κόλπο του Άντεν, τυλίγοντάς το στις φλόγες, δήλωσε ο εκπρόσωπος των YAF, ταξίαρχος Yahya Saraee, σε τηλεοπτική ανακοίνωση. Η UKMTO δημοσίευσε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του πλοίου γύρω στα μεσάνυχτα, επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο εξακολουθεί να καίγεται ώρες μετά τη στοχοποίησή του. Μέχρι το πρωί βρίσκονταν στις φλόγες.Νωρίτερα, σε απάντηση στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη, η Σαναά ανακοίνωσε ότι τα «συμφέροντα των δύο χωρών έχουν γίνει νόμιμοι στόχοι» για τις ένοπλες δυνάμεις.

Το πλήγμα στο MARLIN LUANDA σηματοδότησε την πρώτη φορά που βρετανικό πλοίο δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις της Υεμένης. Ο Σαρί, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ναυτικών πυραύλων (που δεν προσδιορίστηκαν) και επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις της YAF θα συνεχιστούν στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα εναντίον ισραηλινών και «ισραηλινών» πλοίων μέχρι να σταματήσει ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα και να παραδοθούν επαρκή φάρμακα και τρόφιμα στον πολιορκημένο λαό της Λωρίδας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να λάβουν όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα στο πλαίσιο του δικαιώματος υπεράσπισης της αγαπημένης Υεμένης και ως επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης έμπρακτης αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό», κατέληξε.

Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το γαλλικό ναυτικό και απεικονίζει το πλοίο MARLIN LUANDA.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024