Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: «Επιθυμία μας είναι να πολεμήσουμε απευθείας με τους Αμερικανούς»

Χούθι: «Επιθυμία μας είναι να πολεμήσουμε απευθείας με τους Αμερικανούς»

Οι Χούθι διατρανώνουν πως «επιθυμούν απευθείας πόλεμο με την Αμερική» και πως χτύπησαν βρετανικό πλοίο, παρότι ακριβώς δίπλα ήταν αμερικανικό, επειδή ήταν πιο κοντά.

Ο Μοχάμεντ αλ Μπαχίτι, μέλος του πολιτικού γραφείου της Ανσάρ Αλλάχ, γνωστών και ως Χούθι, δήλωσε στο δίκτυο Al-Mayadeen ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το σιωνιστικό καθεστώς σταματήσουν τη φονική επίθεση στη Γάζα».

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του σιωνιστικού καθεστώτος δεν θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας», επανέλαβε. Ο εν λόγω αξιωματούχος της Ανσάρ Αλλάχ ανέφερε επίσης την επίθεση σε ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο που ήταν πιο κοντά σε ένα αμερικανικό πλοίο.

Ο στρατός της Υεμένης δηλώνει ότι παραμένει δεσμευμένος μέχρι το ισραηλινό καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του και να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας

«Επιθυμία μας είναι να πολεμήσουμε απευθείας με τους Αμερικανούς», υπογράμμισε, αναφερόμενος στην επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Υεμένης για την υποστήριξη της χώρας στους Παλαιστίνιους.

Ανακοινώσεις για το χτύπημα στο βρετανικό δεξαμενόπλοιο – Είχε δηλώσει πως κατευθύνονταν στην Ελλάδα

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την πυραυλική επίθεση του στρατού της Υεμένης σε άλλο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα το πρωί της Κυριακής. Σε ανακοίνωσή της, η CENTCOM ανέφερε ότι ο στρατός της Υεμένης στόχευσε ένα πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ με βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων στον Κόλπο του Άντεν.

«Η επίθεση προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο, η οποία κατασβέστηκε με τη βοήθεια του αμερικανικού, του ινδικού και του γαλλικού πολεμικού ναυτικού», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του επιστρέφοντας στην προηγούμενη διαδρομή του.  Οι επιθέσεις έγιναν λίγες ώρες αφότου ο στρατός της Υεμένης επιβεβαίωσε ότι χτύπησε ένα βρετανικό πετρελαιοφόρο, το οποίο αρχικά ισχυρίστηκε ότι κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, αλλά ο πραγματικός του προορισμός διαπιστώθηκε αργότερα ότι ήταν ένα ισραηλινό λιμάνι.

Ο στρατός της Υεμένης έχει βάλει στο στόχαστρο πάνω από δύο δωδεκάδες ισραηλινά πλοία ή εκείνα που κατευθύνονταν σε λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Bab al-Mandab «για να υποστηρίξει την παλαιστινιακή αντίσταση κατά της συνεχιζόμενης ισραηλινής γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός της Υεμένης δηλώνει ότι παραμένει δεσμευμένος μέχρι το ισραηλινό καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του και να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024