Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι γυναίκα, έχει στρατό εκατομμυρίων οπαδών και απειλεί τον Τραμπ περισσότερο από τον Μπάιντεν;

Είναι γυναίκα, έχει στρατό εκατομμυρίων οπαδών και απειλεί τον Τραμπ περισσότερο από τον Μπάιντεν;

Μπορούν οι Swifties να σώσουν την καμπάνια του Μπάιντεν;

Είναι μια από τους μουσικούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως (200 εκατ. δίσκοι), έχει κερδίσει 117 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες και έχει λάβει το βραβείο Καλλιτέχνης της Χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο τρεις φορές. Η δύναμή της, όμως, μπορεί να αποδειχτεί ακόμα μεγαλύτερη και από την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν που πασχίζει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μπορεί, άραγε, η Τέιλορ Σουίφτ να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του Μπάιντεν;

Στο παρελθόν, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος έχει ασκήσει κριτική στη Swift λόγω της υποστήριξής της σε δύο Δημοκρατικούς του Τενεσί στη διάρκεια των ενδιάμεσων προεδρικών θητειών του 2018. «Μου αρέσει η μουσική του Τέιλορ περίπου 25% λιγότερο τώρα», είχε πει ο Τραμπ μετά τη δήλωση της ποπ τραγουδίστριας.

Επίσης, η Σουίφτ κατακεραύνωσε τον Τραμπ στις εκλογές του 2020, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε «να εξαπατήσει κατάφωρα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών» μετά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να εμποδίσει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα, όπως αναφέρει το Rolling Stone ένας συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε «ιερό πόλεμο» ενάντια στη Σουίφτ.

Γιατί όμως είναι τόσο επικίνδυνο αυτό για τον υποψήφιο πρόεδρο;

Σύμφωνα με έρευνα του Morning Consult το 53% των ενηλίκων στις ΗΠΑ θεωρούν τον εαυτό τους θαυμαστές του Swift, το οποίο αποτελεί μια εκπληκτικά μεγάλη εκλογική βάση, ενώ οι στις ΗΠΑ σύμφωνα με την απογραφή του 2020 υπάρχουν 258,3 εκατ. ενήλικες.

Δεδομένων αυτών των στοιχείων, στις ΗΠΑ υπάρχουν σχεδόν 137 εκατ. υποστηρικτές της Σουίφτ σε ηλικία ψήφου, ή περίπου το 88% του συνδυασμένου αριθμού ψήφων που δόθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2020 σε Μπάιντεν και Τραμπ.

Ενώ η γενική αντίληψη είναι ότι οι οπαδοί της Σουφίτ είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Δημοκρατικοί ή αριστεροί, οι φιλελεύθεροι εκτιμάται ότι αποτελούν περίπου το 55% της βάσης των θαυμαστών της, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 60 εκατ. Ρεπουμπλικανοί Swifties που ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει να αποξενώσει.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ (κέντρο) φεύγει από το γήπεδο αφού οι Κάνσας Σίτι Τσιφς κέρδισαν τον αγώνα ποδοσφαίρου του AFC Championship εναντίον των Baltimore Ravens στο στάδιο M&T Bank Stadium.

Έτσι, σύμφωνα με το Business Insider, εάν ο Τραμπ επιδιώξει νέο κύκλο σύγκρουσης με την διάσημη τραγουδίστρια, θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της καμπάνιας του για το 2024 μέχρι εκείνο το σημείο, που άσκοπα επιδίδεται σε αρνητικό δημόσιο λόγο, δίχως να το εξαργυρώσει.

«Σίγουρα, πολλά από αυτά τα εκατομμύρια των συντηρητικών θαυμαστών πιθανότατα δεν θα περάσουν τον διάδρομο ως αντίποινα για τη ύβριση του ονόματος της Σουίφτ, αλλά ο Μπάιντεν κέρδισε εννέα πολιτείες το 2020 με λιγότερες από 100.000 ψήφους. Εάν μόνο ένα μικρό κλάσμα των Ρεπουμπλικανών θαυμαστών της Σουίφτ αποστατήσει εξαιτίας τέτοιων επιθέσεων, θα μπορούσε να βοηθήσει τον Μπάιντεν να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο» αναφέρει η Madison Hall στο Business Insider.

Έτσι, το αμερικανικό δημοσίευμα προειδοποιεί ότι εάν ο Τραμπ και ο κύκλος του προχωρήσουν σε «ιερό πόλεμο» τους εναντίον της ποπ σταρ, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Ακόμα και ο Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε έκκληση(!) στην Τέιλορ Σουίφτ να κινητοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους στην ΕΕ να πάνε να ψηφίσουν.

Βέβαια, η κατάσταση κάπως ισορροπείται και από άλλους παράγοντες. Σχολιάζοντας τις παραπάνω εξελίξεις στο Rolling Stone, ο ανώτερος σύμβουλος της καμπάνιας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μπορεί «ο Τζο Μπάιντεν να υπολογίζει στην Τέιλορ Σουίφτ για να τον σώσει, αλλά οι ψηφοφόροι κοιτάζουν αυτά τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και λένε: «Ποτέ δεν θα τα ξαναβρούμε [μαζί του]».

Στις περισσότερες δημοκρατίες σήμερα όμως, εκείνοι που ζητάνε από pop idols να διαμορφώσουν πολιτικό σκηνικό για να συμμετέχουν οι ψηφοφόροι, είναι ακριβώς εκείνοι που φρόντισαν να τους διώξουν από τις κάλπες. Αυτό ισχύει τόσο, στις ΗΠΑ όσο και στη ΕΕ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024