Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκαραν τις αναζητήσεις στο Twitter για την Τέιλορ Σουίφτ

Μπλόκαραν τις αναζητήσεις στο Twitter για την Τέιλορ Σουίφτ

Μετά τις πειραγμένες AI φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ που έγιναν viral σε λίγες ώρες, οι αναζητήσεις για τη διάσημη τραγουδίστρια έχουν μπλοκαριστεί στο Twitter.

Μετά τις πειραγμένες AI φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ που έγιναν viral σε λίγες ώρες, οι αναζητήσεις για τη διάσημη τραγουδίστρια έχουν μπλοκαριστεί στο Twitter.

«Οι αναρτήσεις δεν φορτώνονται αυτή τη στιγμή. Δοκιμάστε ξανά» είναι το μήνυμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι όσοι επιχειρήσουν να αναζητήσουν το όνομα της Τέιλορ Σουίφτ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κανένα αποτέλεσμα για την Τέιλορ Σουίφτ στο Twitter

Κανένα αποτέλεσμα για την Τέιλορ Σουίφτ στο Twitter

Η αιτία του προβλήματος παραμένει ασαφής, αλλά η χρονική στιγμή του αποκλεισμού μπορεί να συνδέεται με μια σειρά από πειραγμένες φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης και απεικονίζουν την Τέιλορ Σουίφτ σε μια σειρά από σεξουαλικές πράξεις ενώ ήταν ντυμένη με αναμνηστικά των Kansas City Chief και μέσα στο γήπεδο.

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει γίνει τακτική θαμώνας στους αγώνες των Chiefs από τότε που έκανε γνωστό το ειδύλλιό της με τον αθλητή Travis Kelce.

Ήταν ο Casey Newton, ιδρυτής και συντάκτης του τεχνολογικού δελτίου Platformer, που παρατήρησε το μπλοκάρισμα στο Twitter και το μοιράστηκε στο Thread.

«Το Χ δεν εμφανίζει προς το παρόν καθόλου αποτελέσματα αναζήτησης για την Τέιλορ Σουίφτ» έγραψε χαρακτηριστικά.

Έξαλλη η Τέιλορ Σουίφτ

Η τραγουδίστρια είναι έξαλλη με τις εικόνες και σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του site deepfake πορνό που τις φιλοξενεί, όπως αποκάλυψε η MailOnline νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι φωτογραφίες είχαν αρχικά αναρτηθεί στο Celeb Jihad, έναν ιστότοπο που καταστρατηγεί τους νόμους περί πορνογραφίας των πολιτειών και συνεχίζει να ξεφεύγει από τις ομάδες πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύντομα άρχισαν να διαδίδονται στο Twitter, το Facebook, το Instagram και το Reddit. To Twitter και το Reddit άρχισαν να αφαιρούν τις επίμαχες αναρτήσεις το πρωί της Πέμπτης αφού η MailOnline τους ειδοποίησε για ορισμένους από τους λογαριασμούς.

«Το αν θα ληφθούν νομικά μέτρα ή όχι αποφασίζεται, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που είναι ξεκάθαρο: αυτές οι ψεύτικες εικόνες που δημιουργούνται με την τεχνητή νοημοσύνη είναι καταχρηστικές και προσβλητικές και δημιουργούνται χωρίς τη συγκατάθεση και τη γνώση της Τέιλορ Σουίφτ» ανέφερε πηγή από το περιβάλλον της Τέιλορ Σουίφτ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024