Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσω Ευρώπης ελπίζει να βρει λύση απέναντι στα αγροτικά μπλόκα ο Μητσοτάκης

Μέσω Ευρώπης ελπίζει να βρει λύση απέναντι στα αγροτικά μπλόκα ο Μητσοτάκης

Η ελληνική πολιτεία βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπέρ της παύσης του καθεστώτος αγρανάπαυσης τάσσεται από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η ελληνική πολιτεία βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολούθως ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι από εκεί και πέρα, «θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες, η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα έτσι ώστε στο μετρό του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

«Η Ουγγαρία δεν μας επέτρεψε να επιτύχουμε την απαραίτητη ομοφωνία»

Παράλληλα ανέφερε ότι το σημερινό έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο «λαμβάνει χώρα για έναν και μόνο λόγο, διότι στο περασμένο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου μια χώρα, η Ουγγαρία, δεν μας επέτρεψε να επιτύχουμε την απαραίτητη ομοφωνία προκειμένου να συμφωνήσουμε στην αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και στην χορήγηση μιας σημαντικής οικονομικής υποστήριξης προς την δοκιμαζόμενή Ουκρανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας «είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καταφέρουμε 27 χώρες να πετύχουμε επιτέλους μία συμφωνία η οποία να δώσει λύσεις σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε και να αποδεσμεύσουμε τους πρόσθετους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου προκειμένου να υποστηρίξουμε εκείνες τις χώρες που δοκιμάζονται από προσφυγική κρίση αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία η οποία δίνει έναν υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να βρούμε σήμερα μία λύση».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024