Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνω για να μην ξυπνάω με πρησμένο πρόσωπο;

Τι να κάνω για να μην ξυπνάω με πρησμένο πρόσωπο;

Και να έχετε λεία και σφριγηλή επιδερμίδα.

Το να ξυπνάς το πρωί και να έχεις πρησμένο πρόσωπο, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Είναι βέβαιο πως το φούσκωμα δεν θα εξαφανιστεί με μερικές στρώσεις concealer ή με την χρήση make up.

Ένα πρησμένο πρόσωπο είναι συχνά το αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών, μια κατάσταση όπου υπερβολικό υγρό συσσωρεύεται στους ιστούς του προσώπου. Πρόκειται επίσης για ένα  σύμπτωμα που μπορεί να αποκαλύψει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το σώμα μας, όπως η ανάγκη αλλαγής συνηθειών ή ακόμη και ένας έλεγχος υγείας.

Το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως αφυδάτωση, διατροφικές επιλογές, αλλεργίες, ορμονικές αλλαγές, έλλειψη ύπνου ή/και ύπνος σε άβολες στάσεις που οδηγούν σε λεμφικό μπλοκάρισμα.

Όποια και αν είναι η αιτία υπάρχουν λύσεις που θα βοηθήσουν να μειωθεί το πρήξιμο.

Πίνετε περισσότερο νερό και τρώτε περισσότερα λαχανικά

Ο οργανισμός κατακρατά περισσότερο νερό ως απάντηση στην αφυδάτωση. Έτσι, πρώτα απ’ όλα, λάβετε μέτρα για να μειώσετε αυτές τις επιδράσεις. Το να προσέχετε τη διατροφή σας, να τρώτε περισσότερα λαχανικά και να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι οι καλύτεροι τρόποι για να καταπολεμήσετε τα αίτια του φουσκώματος. Το νερό καρύδας και το πράσινο τσάι είναι επίσης επιλογές.

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Μόλις ξυπνήσετε, πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και ένα χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, κατά προτίμηση με φυτικά εκχυλίσματα με αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντική και αποσυμφορητική δράση, όπως το χαμομήλι και ο μάραθος. Θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το πρήξιμο.

Αγκαλιάστε το κρύο

Τοποθετήστε μερικές παγωμένες φέτες αγγουριού στα μάτια σας, περάστε ένα παγάκι στο πρόσωπό σας ή πηγαίνετε μια βόλτα (τον χειμώνα)—θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε πιο σφιγμένοι μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι παλιομοδίτικο, αλλά λειτουργεί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρύες μάσκες και κρύα επιθέματα στις πρησμένες περιοχές καθώς συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώνουν τη φλεγμονή, μειώνοντας την εμφάνιση του πρηξίματος.

Δοκιμάστε τα eye patches με υαλουρονικό, έναν σούπερ ήρωα για να ενυδατώσετε και να επαναφέρετε τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα σβήνετε και τα σημάδια κόπωσης.

Επίσης, πείτε αντίο στα κουρασμένα, πρησμένα μάτια με τα ενυδατικά επιθέματα ματιών της Revolution Skincare Gold Eye Hydrogel! Αυτά τα πολυτελή επιθέματα ματιών υδρογέλης είναι εμποτισμένα με Vegan Collagen και Collodial Gold για να βοηθήσουν στην ανύψωση και τη σύσφιξη της όψης της ευαίσθητης περιοχής των ματιών.

Αλλάξτε θέση ύπνου

Το να ξαπλώνετε μπρούμυτα ή στο πλάι είναι σαν να «ζυμώνετε» το πρόσωπό σας, οπότε ευνοεί το πρωινό πρήξιμο.

Η επένδυση σε ένα ποιοτικό μαξιλάρι είναι το κλειδί για έναν καλό βραδινό ύπνο, την πρόληψη των ρυτίδων και επίσης τη μείωση του πρηξίματος.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μειώνουν το τσαλάκωμα και το πρήξιμο. Το μετάξι, λοιπόν, ελαχιστοποιεί τα σημάδια, διατηρεί την επιδερμίδα δροσερή αφού μειώνει την υπερβολική εφίδρωση.

Ανακαλύψτε την απαράμιλλη αίσθηση πολυτέλειας με τη μαξιλαροθήκη της εταιρείας Beauty Home σε μεταξωτή υφή και διάσταση 50x70cm. Συνδυάζει την απαλότητα και τη λάμψη του μεταξιού, προσφέροντας σας μια εμπειρία ύπνου και χαλάρωσης υψηλής ποιότητας. Το μετάξι αγγίζει απαλά το δέρμα σας, δημιουργώντας μια αίσθηση απόλυτης ανακούφισης και άνεσης.

Δοκιμάστε μια κρέμα ματιών

Δοκιμάστε μια κρέμα ματιών. Καταπολεμά τις σακούλες, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους με ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες.

Μην κοιμάστε με make up

Σε καμία περίπτωση μην πέσετε για ύπνο βαμμένη. Αν δεν αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν ύπνο είναι σίγουρο, ότι την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσετε με μία επιδερμίδα που θα δείχνει πρησμένη και κουρασμένη. Η νυχτερινή skincare routine με προϊόντα ντεμακιγιάζ είναι το ίδιο και ακόμα πιο σημαντική από την πρωινή, καθώς στο δέρμα διανέμονται ορμόνες οι οποίες βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων.

Και στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε όλα τα προϊόντα ομορφιάς για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στη δική σας επιδερμίδα.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις για να κάνετε τις αγορές και αυτές θα φτάσουν στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024