Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Άλλος Άνθρωπος»: Συνεχίζεται η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και το Paypal

«Άλλος Άνθρωπος»: Συνεχίζεται η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και το Paypal

Κινήσεις χιλιάδων ευρώ φέρεται να έχουν διαπιστώσει οι Αρχές, με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να τονίζει ότι όλα τα χρήματα δόθηκαν στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας.

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, πέρα από τη φιλανθρωπική του δράση, έπαιζε σημαντικά ποσά καθημερινά, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι τα χρήματα προέρχονταν από τις δωρεές για τον «Άλλο Άνθρωπο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιζε από 1.000 έως και 10.000 ευρώ καθημερινά.

Όπως αναφέρει στην έρευνά της η Αρχή, μέσα σε δύο χρόνια έπαιξε συνολικά 600.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» απαντά ότι όλα τα χρήματα δόθηκαν σε δράσεις σίτισης και ανακούφισης πολιτών που είχαν ανάγκη.

Η έρευνα στο Paypal

Οι ελεγκτές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες συνεχίζουν τον έλεγχο των κινήσεων του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, καθώς και των λογαριασμών που χρησιμοποιούνταν για τις δωρεές των πολιτών στον «Άλλο Άνθρωπο».

Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Αρχή ερευνά και το λογαριασμό στο Paypal, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές η κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, από τον πρώτο έλεγχο στο λογαριασμό του «Άλλου Ανθρώπου» στο Paypal είχαν συγκεντρωθεί 90.000 ευρώ, από τις οποίες οι 60.000 χρησιμοποιήθηκαν σε τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι έγιναν οι υπόλοιπες 30.000 ευρώ που «τραβήχτηκαν» από τον λογαριασμό σε μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα στο λογαριασμό του Paypal έμπαιναν μετά από τις εκκλήσεις για βοήθεια του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, τα ερωτήματα γύρω από το Paypal του «Άλλου Ανθρώπου» είναι περισσότερα, καθώς οι αναρτήσεις του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου έδειξαν την ύπαρξη δύο λογαριασμών στην US Bank, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό του Paypal.

Μετρητά στα… ΕΛΤΑ

Οι αποκαλύψεις για τις κινήσεις των χιλιάδων ευρώ που δίνονταν για τις ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», όμως παραμένει άγνωστο αν έφταναν στο σκοπό τους, δεν σταματούν στα τραπεζικά δεδομένα.

Όπως αποκάλυψε o οικονομικός συντάκτης Νίκος Φιλιππίδης, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λάμβανε και μετρητά μέσω κάθε τρόπου.

Ειδικότερα, εκτός από τους κουμπαράδες βοήθειας που εμφανίζονταν κατά καιρούς σε διάφορα σημεία, φέρεται να έλαβε 4.355 ευρώ μετρητά, προσωπικά, μέσω ταχυδρομικής επιταγής των ΕΛΤΑ.

Οι ελεγκτές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα ζητήσουν εξηγήσεις για το ποσό αυτό από τον κ. Πολυχρονόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να αποδείξει ότι δόθηκε για τις ανάγκες των δράσεων της κοινωνικής κουζίνας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024