Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Απλησίαστα» τα κολέγια στις ΗΠΑ - Σε επαγγελματικά προγράμματα στρέφονται οι φοιτητές

«Απλησίαστα» τα κολέγια στις ΗΠΑ – Σε επαγγελματικά προγράμματα στρέφονται οι φοιτητές

Το υψηλό κόστος σπουδών απομακρύνει ολοένα και περισσότερους νέους από τα ιδιωτικά κολέγια

Στα κοινοτικά κολέγια και τα ιδρύματα που προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση ωθούνται ολοένα και περισσότεροι φοιτητές στις ΗΠΑ, λόγω του υψηλού κόστους σπουδών στα ιδιωτικά κολέγια της χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά από μια απότομη μείωση κατά την περίοδο της πανδημίας, οι εγγραφές στα κοινοτικά κολέγια αυξήθηκαν κατά 2,6% το 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, τροφοδοτούμενες από μια αύξηση 16% στα διετή ιδρύματα με «υψηλή εστίαση σε επαγγελματικά προγράμματα», σύμφωνα με τα στοιχεία από το National Student Clearinghouse.

Αύξηση εγγραφών

Συνολικά, οι εγγραφές σε προπτυχιακά προγράμματα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 176.000 φοιτητές. Και ενώ αυτή ήταν η πρώτη αύξηση μετά την πανδημία, εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο «κενές θέσεις στα πανεπιστήμια σήμερα που ήταν γεμάτες πριν από πέντε χρόνια» – όπως δήλωσε ο Doug Shapiro, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, καθώς το κόστος των κολεγίων αυξάνεται και εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να πληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν κατά πόσον τα τετραετή προγράμματα σπουδών αξίζουν τον κόπο, ειδικά σε τομείς που δεν οδηγούν σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Και ενώ οι προπτυχιακές εγγραφές δεν έχουν ανακάμψει μετά την πτώση τους στην πανδημία, τα κοινοτικά κολέγια με επαγγελματική εστίαση είδαν τις εγγραφές να αυξάνονται κατά 3,7% πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Δάνεια μέχρι τα βαθιά γεράματα

Το κόστος σπουδών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα στις ΗΠΑ, με χιλιάδες Αμερικανούς να «καταδιώκονται» από ένα δυσβάσταχτο χρέος μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Όπως ανέφερε σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Bloomberg, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι του χρέους του 1,7 τρις δολαρίων από φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ το διατηρούν ηλικιωμένοι Αμερικανοί. Σήμερα υπάρχουν περίπου 8,7 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας άνω των 50 ετών που εξακολουθούν να αποπληρώνουν δάνεια σπουδών και το χρέος τους έχει αυξηθεί κατά περίπου 50% από το 2017.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024