Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «αόρατοι» του γραφείου γίνονται αναλώσιμοι – Πώς η τηλεργασία αύξησε τα ποσοστά απολύσεων

Οι «αόρατοι» του γραφείου γίνονται αναλώσιμοι – Πώς η τηλεργασία αύξησε τα ποσοστά απολύσεων

Μια έρευνα της Gartner το 2021 διαπίστωσε ότι το 68% των στελεχών και των διευθυντών πίστευε ότι οι εργαζόμενοι στο γραφείο είχαν υψηλότερες επιδόσεις από τους εξ αποστάσεως.

Νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι διευθυντές τείνουν να έχουν πιο εύκολο χρόνο να δείχνουν στους απομακρυσμένους εργαζόμενους την… πόρτα.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως πέντε ημέρες την εβδομάδα είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να απολυθούν το 2023 από εκείνους που περνούσαν χρόνο στο γραφείο, σύμφωνα με ανάλυση δύο εκατομμυρίων εργαζομένων που διεξήχθη από την εταιρεία παροχής δεδομένων απασχόλησης Live Data Technologies.

Η ανάλυση έδειξε ότι το 10% των πλήρως απομακρυσμένων εργαζομένων απολύθηκαν πέρυσι, σε σύγκριση με το 7% όσων εργάζονταν σε γραφείο με πλήρη απασχόληση ή σε υβριδική βάση

«Όταν ένας διευθυντής προσλήψεων πληροφορείται ότι πρέπει να μειώσει το 10% του προσωπικού, είναι πιο εύκολο να βάλει κάποιον στη λίστα με τον οποίο δεν έχει στενή προσωπική σχέση», λέει στην Wall Street Journal, ο Άντι Τσάλεντζερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Challenger, Gray & Christmas, μιας εταιρείας outplacement. «Είναι απλά πιο δύσκολο να δημιουργήσεις δεσμούς με ανθρώπους που δεν βλέπεις πρόσωπο με πρόσωπο».

«Τα αφεντικά δεν πιστεύουν ότι όντως κάνεις δουλειά, γιατί δεν μπορούν να δουν τι κάνεις»

Ορισμένες εταιρείες είναι αυστηρά προσηλωμένες στο να βάζουν τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως στο στόχαστρο. Η Wayfair, η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού, παραδέχτηκε πρόσφατα στους υπαλλήλους της ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τις απολύσεις της εταιρείας. Στελέχη δήλωσαν επίσης στο προσωπικό ότι πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τις περισσότερες ημέρες.

Μάτια που δεν βλέπονται…

Δεδομένου ότι πολλές απολύσεις κατά το τελευταίο έτος έχουν επικεντρωθεί στην τεχνολογία -μια βιομηχανία φιλική προς την απομακρυσμένη εργασία που όμως έκανε υπερβολικές προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας- δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται αποκλειστικά από το σπίτι έχουν πληγεί περισσότερο, λέει ο Τζορτζ Πεν, διευθύνων αντιπρόεδρος της Gartner, μιας συμβουλευτικής εταιρειών για την αναδιάρθρωση του εργατικού δυναμικού.

Οι άνθρωποι που εργάζονται αποκλειστικά από το σπίτι έχουν πληγεί περισσότερο

Μια έρευνα της Gartner το 2021 διαπίστωσε ότι το 68% των στελεχών και των διευθυντών πίστευε ότι οι εργαζόμενοι στο γραφείο είχαν υψηλότερες επιδόσεις από τους εξ αποστάσεως.

«Τα αφεντικά δεν πιστεύουν ότι όντως κάνεις δουλειά, γιατί δεν μπορούν να δουν τι κάνεις», λέει. «Υποθέτουν ότι όλα διαρκούν 10 λεπτά, και άρα γιατί δεν το έχεις τελειώσει;».

Χαρήκαμε για τη συνεργασία

Ο David Risch , υπεύθυνος προσλήψεων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, λέει ότι ειδικά στη σημερινή πιο αδύναμη αγορά εργασίας , προειδοποιεί τους υποψηφίους να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά

«Μια εταιρεία πρόκειται να επενδύσει σε κάποιον που επενδύει σε αυτήν», λέει.

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είναι επίσης πιο πιθανό να παραιτηθούν. Σύμφωνα με τη Live Data Technologies, το 12% των πλήρως απομακρυσμένων εργαζομένων εγκατέλειψαν την εταιρεία τους και ξεκίνησαν μια νέα δουλειά μέσα σε δύο μήνες το 2023, σε σύγκριση με το 9% εκείνων που εργάζονταν από το γραφείο ή με υβριδικό μοντέλο.

Μερικοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι λένε ότι, ενώ προσωπικά δεν εξετάζουν την κατάσταση εξ αποστάσεως εργασίας ενός υπαλλήλου όταν καθορίζουν τις περικοπές θέσεων εργασίας, κατάλαβαν γιατί το καθεστώς εργασίας από το σπίτι θα μπορούσε να τον θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024