ΤτΕ: «Άλμα» 6,376 δισ. ευρώ στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο
Οι επιχειρήσεις «είδαν» τις καταθέσεις τους να αυξάνονται κατά 3,292 δισ. ευρώ και τα νοικοκυριά κατά 3,084 δισ. ευρώ.
«Αυγάτισαν» οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 6,376 δισ. ευρώ κατά τον Δεκέμβριο του 2024.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι επιχειρήσεις «είδαν» τις καταθέσεις τους να αυξάνονται κατά 3,292 δισ. ευρώ και τα νοικοκυριά κατά 3,084 δισ. ευρώ.
Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις αύξησαν τις καταθέσεις τους, μειώθηκαν αυτές της γενικής κυβέρνησης
Ειδικότερα, η μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν θετική κατά 5.315 εκατ. ευρώ, το Δεκέμβριο του 2023, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 927 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο του 2023.
ΙΙ.1 Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση
Μείωση κατά 1.060 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2023, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 27 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -14,6% από -8,3% τον προηγούμενο μήνα.
ΙΙ.2 Καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα
Αύξηση κατά 6.376 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2023, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 900 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 3,1% από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.
ΙΙ.2.1 Καταθέσεις από επιχειρήσεις
Αύξηση κατά 3.292 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2023, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 747 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε στο 1,6% από -1,6% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 2.650 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 625 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 642 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 122 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
ΙΙ.2.2 Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα
Αύξηση κατά 3.084 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2023, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 153 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 3,5% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα.
Πηγή: ΟΤ
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
- Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα
- Ιράν: Πανηγυρισμοί στην Τεχεράνη για την κατάρριψη των δύο αμερικανικών αεροσκαφών – Το Ισραήλ βομβαρδίζει γέφυρες στον Λίβανο
- Αντετοκούνμπο για τους Μπακς: «Όταν κάποιος μου λέει να μην παίξω είναι σαν προσβολή για εμένα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442