Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο ηγέτης της Χαμάς συντονίζει την οργάνωση από τα τούνελ λένε Ισραηλινοί στρατιωτικοί

Γάζα: Ο ηγέτης της Χαμάς συντονίζει την οργάνωση από τα τούνελ λένε Ισραηλινοί στρατιωτικοί

Καμιά φορά η έλλειψη στοιχείων λέει πολλά περισσότερα από τα στοιχεία τα ίδια, ενώ το Ισραήλ δεν έχει καταφέρει να υποκλέψει συνομιλίες στρατιωτικών της Χαμάς, με την πολιτική πτέρυγα.

Ρεπορτάζ του NBC που αναδημοσιεύει το ΥΝΕΤ, επικαλείται νυν και πρώην ανώτερους αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού και αξιωματούχους ασφαλείας, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο Γιαχία Σινουάρ πιθανότατα μετακινούνταν από τόπο σε τόπο.

Το NBC είπε ότι ο Σινουάρ πιθανότατα κρυβόταν κάπου στο τεράστιο σύστημα σηράγγων που έχτισε η Χαμάς κάτω από τη Γάζα, ενώ ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε την πόλη καταγωγής του, το Χαν Γιουνίς, αν και οι ισραηλινές πηγές είπαν ότι δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την πιθανότητα να είχε διαφύγει από τη Γάζα, ίσως προς την Αίγυπτο, χρησιμοποιώντας ένα ακόμη τούνελ κάτω από τα σύνορα.

Είναι μια δίκαιη υπόθεση ότι ο Σινουάρ και η ηγεσία της Χαμάς βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου κρατούνταν οι όμηροι και στη συνέχεια όλοι μετακινήθηκαν

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο NBC ότι ο Σινουάρ και άλλοι στην ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας πιθανότατα κρύφτηκαν σε μια σήραγγα που βρέθηκε και περιείχε κελιά για την κράτηση των ομήρων.

O Σαλέχ Αλ Αρούρι (καθιστός αριστερά) ήταν αυτός που θα μπορούσε να μιλήσει για ειρήνη. Ο Γιαχία Σινουάρ (πίσω του με μπεζ κοστούμι) είναι αυτός με την πιο σκληρή γραμμή υπέρ της στρατιωτικής δράσης. Η εξόντωση του Αλ-Αρούρι παρότι λογικοφανής ως ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, αφαίρεσε από την σκακιέρα τον Παλαιστίνιο που θα ήθελε κανείς σε μια διαπραγμάτευση.

Οι ασφαλείς υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας και οι υποθέσεις

«Είναι μια δίκαιη υπόθεση ότι ο Σινουάρ και η ηγεσία της Χαμάς βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου κρατούνταν οι όμηροι και στη συνέχεια όλοι μετακινήθηκαν», δήλωσε στο NBC ο πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους. «Νομίζω ότι το να βρίσκεται κοντά στους ομήρους του έσωσε τη ζωή περισσότερες από μία φορές». Ο Κονρίκους είναι σήμερα ανώτερος συνεργάτης στο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών, ένα ινστιτούτο πολιτικής με έδρα την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση των αξιωματικών ασφαλείας, ο Σινουάρ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσει μυστικές από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τις επικοινωνίες με τους πολιτικούς ηγέτες της Χαμάς στο Κατάρ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ιδέα που διατυπώθηκε από την κυβέρνηση, να επιτραπεί στον Σινουάρ να φύγει με ασφάλεια από τη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται εκεί, ήταν κακώς μελετημένη.

«Αν ζει στο εξωτερικό, επιβλέπει τους εναπομείναντες ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα και η Χαμάς αποκτήσει ρόλο σε μια μελλοντική διευθέτηση στη Γάζα, αυτό ενισχύει τη νίκη του στις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε ένας αξιωματούχος στο δίκτυο. Άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Σινουάρ έχει τρεις στόχους. Ο ένας είναι να επιβιώσει, ο άλλος είναι να εξασφαλίσει την επιβίωση της Χαμάς και ο τρίτος είναι να εξασφαλίσει ότι η Χαμάς θα παίξει ρόλο στη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο. Πολλοί από τους αναλυτές και τους στρατιωτικούς δηλώνουν πως ο Σινουάρ δεν πρόκειται να δεχθεί να εξοριστεί από τη Γάζα.

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024