Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομόφυλα ζευγάρια: Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ - «Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή μας βάση» λέει ο Οικονόμου

Ομόφυλα ζευγάρια: Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ – «Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή μας βάση» λέει ο Οικονόμου

Λάδι στη φωτιά ρίχνει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ONE Channel.

Αυξάνει η δυσαρέσκεια στη Νέα Δημοκρατία με πρωτοκλασάτα στελέχη να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κόντρα στα θέλω του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχειρεί να προβάλει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό προφίλ, ξένο σε μεγάλη μερίδα του κόμματος του.

Ο πρώην υπουργός Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, που αποπέμφθηκε πρόσφατα από την κυβερνητική ομάδα, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, προειδοποίησε ότι η Ν.Δ. θα εγκαταλειφθεί από τη βάση της. «Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της Ν.Δ. είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με ρεπορτάζ του ONE Channel και τόνισε ότι «η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη Ν.Δ.».

Όταν η γαλλική δεξιά εξαϋλώθηκε όταν αποστράφηκε βασικούς πυλώνες

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας» και ανέτρεξε στο πρόσφατο παράδειγμα της Γαλλίας όπου «η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιάς – έθνος, οικογένεια, θρησκεία».

Τα βλέμματα στραμμένα στο υπουργικό

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη, η κυβέρνηση φέρνει επί… υπουργικού τάπητος το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, να καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά».

Ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σταθερά βρίσκεται στους διαφωνούντες και δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, έχει δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα, αναμένεται εντός της εβδομάδας να υποβάλλει τη παραίτησή της και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, τη θέση της θα πάρει η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024