Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Κυρίαρχο θέμα ο γάμος ομοφύλων

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Κυρίαρχο θέμα ο γάμος ομοφύλων

Η κυβέρνηση, στον απόηχο του «όχι» της Εκκλησίας, θέτει επί... υπουργικού τάπητος το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να κυριαρχεί στην ατζέντα.

Ειδικότερα, τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι τα εξής:

– Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και τον υφυπουργό, Γιάννη Μπούγα, του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υφυπουργό, Γιώργο Κώτσηρα, του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Η ώρα των… υπουργών

Η κυβέρνηση επιχειρεί συνολικά χαμηλούς τόνους για το θέμα, χωρίς πάντως να αφήνει περιθώρια για υποχωρήσεις από τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν επιθυμεί μονοθεματική ατζέντα, εξ ου και προβάλλει ως μεγάλο θέμα της αυριανής συνεδρίασης τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (δικαστικός χάρτης).

Σε κάθε περίπτωση, φτάνει η… ώρα των υπουργών για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και αυτό γιατί, μετά την εισαγωγική παρουσίαση του νόμου από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, αναμένεται να τοποθετηθούν άλλοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ένας εκ των διαφωνούντων, ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Οι πληροφορίες επιμένουν, όπως έχει γράψει το in, ότι ο Βορίδης θα εκφράσει τις θέσεις του, αλλά χωρίς διάθεση να ανοίξει ενδοκυβερνητικό μέτωπο για το θέμα.

Λένε πολλά, εξάλλου, οι πρόσφατες παρεμβάσεις του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου (σε Μαρκόπουλο, Θεσσαλονίκη και Πολυγύρο Χαλκιδικής), οι οποίες είχαν ενωτικό για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρα, αλλά και υποστηρικτικό προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη «σημαντική δουλειά» της κυβέρνησης.

Στη «σκιά» του «όχι» της Εκκλησίας

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο του ομόφωνου «όχι» της Ιεράς Συνόδου στο προωθούμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων.

Το Μαξίμου, πάντως, κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς δεν αιφνιδιάστηκε από τη διαφωνία της Εκκλησίας στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά όλα δείχνουν πως δεν σκοπεύει να υποχωρήσει, αφού εξαρχής είχε διαμηνύσει πως σέβεται τις θέσεις της Εκκλησίας, ωστόσο είναι η Πολιτεία εκείνη που νομοθετεί.

Εξάλλου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, κύκλοι της κυβέρνησης αρκέστηκαν στο εξής λιτό: «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας. Κανένα σχόλιο».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024