Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνητικές πηγές: Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας - Κανένα σχόλιο

Κυβερνητικές πηγές: Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας – Κανένα σχόλιο

Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση το «όχι» της Εκκλησίας στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Η Εκκλησία έχει τις δικές της απόψεις που είναι σεβαστές», απαντούν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία, που κατοχυρώνει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία, σημειώνοντας «κανένα σχόλιο» για την απόφαση των ιεραρχών.

Την Τετάρτη (24/1), εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της νόσησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από Η1Ν1, στο οποίο και θα κυριαρχήσει το θέμα του επικείμενου νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Το ομόφωνο «όχι» της Ιεράς Συνόδου

«Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται», αναφέρει χαρακτηριστικά, μετά την σχεδόν πεντάωρη συνεδρίασή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Εκκλησία εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τον το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια και τονίζει πως «οι εμπνευστές τού νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024