Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου και ο δεύτερος γύρος με την εκκλησία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου και ο δεύτερος γύρος με την εκκλησία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρωθυπουργός, χωρίς να γίνει γνωστό, συνάντησε στις 8 Ιανουαρίου τον Αρχιεπίσκοπο. Δύο μέρες μετά άνοιξε τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο για την «ισότητα στον γάμο».

Με απόλυτη μυστικότητα συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σύμφωνα με πληροφορίες  οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Η αντίθεση των ιεραρχών και η σύγκληση της Ιεραρχίας

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Εκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο. Συνάντηση έγινε και προ δεκαημέρου για θέματα που ανέφερε σε επίσημη επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος από τις 29 Δεκεμβρίου, πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Πράγματι, αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα, στο Συνοδικό Μέγαρο, με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, η συνεδρίαση

Στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, προ τεσσάρων ημερών, ο Ιερώνυμος εμφανίστηκε «επιφυλακτικός» για το σχέδιο νόμου και τόνισε «χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

Στην Πειραιώς και στο Συνοδικό Μέγαρο τα βλέμματα

Με τις εξελίξεις να έχουν δρομολογηθεί και τον δημόσιο διάλογο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να απασχολεί έντονα την κοινωνία έντονες είναι οι αρρυθμίες που έχουν προκληθεί στην Πειραιώς από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τα χαρτιά ο πρωθυπουργός  (στις 10 Ιανουαρίου) με τον Αντώνη Σαμαρά να σέρνει τον χορό των διαφωνούντων και το κόμμα να «στήνει» διήμερο «φροντιστήριο» χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία για να καμφθούν οι αντιρρήσεις.  

Οι εσωκομματικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζονται μέχρι και σήμερα ενώ το «τρικ» του πρωθυπουργού να παροτρύνει τους διαφωνούντες βουλευτές να απέχουν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν λειτούργησε κατευναστικά.

Στο κυβερνών κόμμα μετρούν σε καθημερινή βάση τις αντιδράσεις με τις βουλευτικές διαφωνίες να παραμένουν αλλά να μην είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούν. Αυτό που «πονάει» περισσότερο στην Πειραιώς είναι η τελική στάση που θα κρατήσει ο Μάκης Βορίδης που από την πρώτη ημέρα έχει ταχθεί κατά του γάμου. Μάλιστα, ο υπουργός δηλώνει (Το Βήμα της Κυριακής) έτοιμος να παραιτηθεί, επιμένοντας στη θέση του κατά του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024