Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων - Αναμένονται ανακοινώσεις

Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων – Αναμένονται ανακοινώσεις

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε από τις 9 το πρωί της Τρίτης για την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου και τενοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία, ενώ την Κυριακή θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έφτασε στη Μονή Πετράκη στις 8:30 το πρωί, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ μέχρι και μετά τις 9 προσέρχονταν οι 81 μητροπολίτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Έτοιμες δύο επιστολές

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές – η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, και η άλλη θα σταλεί στους βουλευτές, όπου θα αποτυπώνονται οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία είναι αντίθετη με την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ως πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, ο οποίος ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

«Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κατά την εισήγησή στην Ιερά Σύνοδο.

Η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε για τη σύνταξη του κειμένου, όπου ανακοινώνονται οι θέσεις της Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποτελείται από τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση των ιεραρχών

Αμέσως μετά, οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σέβεται την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά αυτή που νομοθετεί είναι η Πολιτεία.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024