Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Νομοθεσία Emmental

Νομοθεσία Emmental

Υπουργικές αποφάσεις θα τα ρυθμίζουν αυτά, οι οποίες θα αλλάζουν κατά το δοκούν, κατά τες πιέσεις ενδιαφερομένων και ανάλογα με τες δοσοληψίες κτηματομεσιτών, εργολάβων, εθνικών και τοπικών αρχόντων.

Άγαλμα θα του χτίσουν οι νυν και οι επερχόμενες γενιές κτηματομεσιτών, εργολάβων και αρχόντων μας, εθνικών και τοπικών, του κύριου Σκυλακάκη για τoν νόμο που ετοιμάζει περί «εκτός σχεδίου δόμησης», στην οποία προσπάθησε να βάλει φραγμό το Συμβούλιο της Επικρατείας κλείνοντας τρύπες που είχαν ανοίξει παλιότερα κτηματομεσίτες, άρχοντες  και εργολάβοι.

Αντί, σαν γνήσιος φιλελεύθερος περί τα οικονομικά που τον κατηγορούν οι αντίπαλοι του ότι είναι, να πει στους εργολάβους που αξιοποίησαν τις τρύπες για να μετατρέψουν νησιωτικά χωράφια  σε ακριβά οικόπεδα, «λυπάμαι αλλά χάσατε· συμβαίνει ενίοτε αυτό με τις επενδύσεις», προσπαθεί αφενός να εμποδίσει τη χασούρα τους ώστε να είναι κοινωνικά δίκαιος με τις κερδοσκοπικές τάξεις, αφετέρου να δημιουργήσει αυτό που βάφτισε «τριπλό κόφτη» στο Βήμα (21/1/24).

Πρόκειται στη πραγματικότητα για ό,τι αγαπούν περισσότερο οι τρεις κατηγορίες που θα του χτίσουν άγαλμα: πεδίο συναλλαγών και διαπραγματεύσεων.

Διότι –πλην του ότι επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόμηση– όλα θα είναι ασαφή: π.χ. θα θεσπιστεί «οικονομικό αντικίνητρο» το οποίο «θα συνδέεται με την αντικειμενική αξία των κτισμάτων –όχι των οικοπέδων– και με κριτήρια όπως το μέγεθος της επιβάρυνσης κάθε περιοχής από  την εκτός σχεδίου δόμηση».

Πώς θα εκτιμάται η αντικειμενική αξία κτιρίων τα οποία (εξ ορισμού) θα κτίζονται εκτός περιοχών όπου υπάρχουν «αντικειμενικές αξίες»;

Θα δηλώνει ο εργολάβος αν το ταβάνι είναι από μαόνι ή σουηδικό ξύλο;Τι ποιότητα μάρμαρο θα βάλει στη βεράντα;

Πώς θα υπολογιστεί σε χρήμα το «μέγεθος επιβάρυνσης κάθε περιοχής» από το νέο κτίσμα;

Υπουργικές αποφάσεις θα τα ρυθμίζουν αυτά, οι οποίες θα αλλάζουν κατά το δοκούν, κατά τες πιέσεις ενδιαφερομένων και ανάλογα με τες δοσοληψίες κτηματομεσιτών, εργολάβων, εθνικών και τοπικών αρχόντων.

Άλλος «κόφτης»;

Να βλέπουν τα χωράφια που θα γίνουν οικόπεδα σε «κοινόχρηστη οδό» και «κοινόχρηστος» χαρακτηρίζεται κάθε δρόμος που συνδέεται ακόμη και με «εγκαταλελειμμένα τμήματα δημόσιων δρόμων» αρκεί, π.χ. «να έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες οδοστρωσίας από αρμόδια Αρχή ή Οργανισμό».

Ήτοι, αρκεί –μετά από κατάλληλη διαπραγμάτευση– να βρεθεί βολικός αρμόδιος να βεβαιώσει ότι ο δήμος, η ΔΕΗ ή η ΜΟΜΑ που νοσταλγούσε ο Πάνος Καμμένος είχε ρίξει χαλίκι προ ετών αμνημονεύτων.

Πόσοι ιδιοκτήτες φωτογραφίζονται με τέτοιες διατάξεις; Πόσοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι μοιάζουν με τη φωτογραφία; Ποιος θα αποφασίσει ποιοι και πόσο μοιάζουν;

Φυσικά, ο νόμος θα έχει μεταβατικές διατάξεις για να μην αδικηθούν οι επενδυτές που ήδη είχαν διεισδύσει στις τρύπες που έκλεισε το ΣτΕ,  τους απαλλάσσει από την προσπάθεια να τρυπώσουν στις νέες που θεσπίζει ο κύριος Σκυλακάκης.

Έρημη χώρα;

Καθόλου, Ελβετία γίναμε.

Με νόμους τυριά Emmental.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μπιφουμά, Ποντένσε, Ζίφκοβιτς, Βόκολος: Συζητήθηκαν για διαφορετικούς λόγους

Οι πρωταγωνιστές της Κυριακής είχαν να πουν πολλά...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024