Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Τρανς στο τελευταίο στάδιο φυλομετάβασης ανακάλυψε ότι ήταν 5 μηνών έγκυος

Ιταλία: Τρανς στο τελευταίο στάδιο φυλομετάβασης ανακάλυψε ότι ήταν 5 μηνών έγκυος

Πρόκειται για έναν Ιταλό,ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένη διαδικασία φυλομετάβασης από γυναίκα σε άνδρα

Τρανς στην Ιταλία ανακάλυψε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος αφού υποβλήθηκε σε μαστεκτομή ως μέρος της διαδικασίας φυλομετάβασης.

Πρόκειται για έναν Ιταλό τρανς άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένη διαδικασία φυλομετάβασης από γυναίκα σε άνδρα. Η ανακάλυψη έγινε αφότου το άτομο, που αναγνωρίστηκε ως «Marco», είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή στο πλαίσιο της διαδικασίας αλλαγής φύλου.

Έχοντας υποβληθεί σε ψυχολογική αξιολόγηση πριν από χρόνια, ο Marco ήταν κοντά στην ολοκλήρωση της φυλομετάβασής του.

Οι ιταλικές αρχές του είχαν δώσει ανδρικό όνομα, είχε αφήσει γένια και ετοιμαζόταν για εγχείρηση αφαίρεσης της μήτρας, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα.

Ωστόσο, η εγκυμοσύνη ανακαλύφθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, αναγκάζοντάς τον να διακόψει την ορμονοθεραπεία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την φυλομετάβαση .

Η Giulia Senofonte, ενδοκρινολόγος από τη Ρώμη, δήλωσε σε εφημερίδα, ότι οι γιατροί έπρεπε να σταματήσουν την ορμονοθεραπεία του ασθενή.

«Η ορμονοθεραπεία μπλοκάρει τον εμμηνορροϊκό κύκλο αλλά δεν είναι αντισυλληπτικό»

Η Senofonte δήλωσε ότι εάν η διακοπή της θεραπείας δεν είναι άμεση, μπορεί να υπάρξουν «συνέπειες, ιδίως στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης».

Η γιατρός εξήγησε ότι τα υψηλά επίπεδα τόσο ανδρικών όσο και γυναικείων ορμονών στο σώμα του γονέα μπορεί να επιφέρουν καρδιολογικό κίνδυνο στο παιδί. Είπε ότι αυτό οφείλεται σε πιθανά προβλήματα με την αρτηριακή πίεση και την πήξη του αίματος.

«Αν η εγκυμοσύνη του Μάρκο προχωρήσει, σύμφωνα με το νόμο ο Μarco θα βρεθεί να είναι βιολογική μητέρα και νόμιμος πατέρας, μητέρα επειδή θα γεννήσει ένα παιδί, πατέρας επειδή στο ληξιαρχείο έχει πλέον ανδρική ταυτότητα»

Εξηγώντας πώς ήταν δυνατόν να μείνει έγκυος ο «Marco», η Senofonte είπε: «Η ορμονοθεραπεία μπλοκάρει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, αλλά δεν είναι αντισυλληπτικό.Το άτομο μπορεί να συνεχίσει να έχει ωορρηξία και, κατά συνέπεια, διατρέχει τον κίνδυνο εγκυμοσύνης».

«Οι άνθρωποι που είναι στην διαδικασία της μετάβασης συνήθως συνιστούν αντισυλληπτικά χάπια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ορμονοθεραπείας», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Le Repubblica.

Πρωτόγνωρο στην Ιταλία

Το να μείνει έγκυος ένα άτομο ενώ υποβάλλεται σε μετάβαση φύλου δεν είναι κάτι ανήκουστο, με αρκετές τέτοιες περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, τέτοιες περιπτώσεις είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο στην Ιταλία, που εξακολουθεί να είναι μια καθολική χώρα. Ως αποτέλεσμα, η περίπτωση του «Μάρκο» έχει διχάσει πολλούς Ιταλούς, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σύνορο και δεν θα είναι εύκολο να το κατανοήσουμε», δήλωσε στη Le Repubblica η Matilde Vigneri, ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια και σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

Θα είναι και μητέρα και πατέρας του παιδιού

«Αν η εγκυμοσύνη του Μάρκο προχωρήσει, σύμφωνα με το νόμο ο Μarco θα βρεθεί να είναι βιολογική μητέρα και νόμιμος πατέρας, μητέρα επειδή θα γεννήσει ένα παιδί, πατέρας επειδή στο ληξιαρχείο έχει πλέον ανδρική ταυτότητα».

«Ναι, θα είναι ένα σοκ, στη χώρα μας οι ομόφυλες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν δικαιώματα, πόσο μάλλον ένα παιδί που γεννιέται σε μια τόσο ειδική κατάσταση».

«Ωστόσο, η κατάσταση του Μarco θα αναγκάσει την Ιταλία, πολύ πέρα από τα πολιτικά και νομικά όρια, να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα μορφή μητρότητας».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024