Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρανσφοβικός λόγος από Έλληνα αστυνομικό - Ο όρος «εγχειρισμένα άτομα»

Τρανσφοβικός λόγος από Έλληνα αστυνομικό – Ο όρος «εγχειρισμένα άτομα»

Με ένα έντονα τρανσφοβικό βίντεο Έλληνας αστυνομικός υποστηρίζει ότι τα δικαιώματα του καταστρατηγούνται όταν πρέπει να σεβαστεί ένα τρανς άτομο κατά τον έλεγχο στον δρόμο.

Βίντεο με έντονο τρανσφοβικό λόγο ανήρτησε Έλληνας αστυνομικός στο TikTok, υποστηρίζοντας πως… καταστρατηγούνται τα δικαιώματά του κατά τον έλεγχο ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από την αστυνομία.

Ήταν πριν από λίγους μήνες, που η Ελληνική Αστυνομία παρακολούθησε σεμινάρια για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στα τρανς άτομα που ελέγχει στον δρόμο.

Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τον όρο «τρανσέξουαλ» (σ.σ. όρος που δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω αρνητικού στιγματισμού, και θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος τρανς) θέτει το εξής ερώτημα: «σε έναν έλεγχο που θα έπρεπε να γίνει σε αυτόν τον άνδρα-γυναίκα, ποιος θα έπρεπε να τον ελέγξει, άνδρας αστυνομικός ή γυναίκα; Μου είπαν ότι θα έπρεπε να τον ελέγξει γυναίκα. Γιατί έχει τύχει να πάμε να κάνουμε έλεγχο σε τρανσέξουαλ άτομο και να μας πει δεν δέχομαι να με ψάξει άνδρας, πρέπει να με ψάξει αντίστοιχο φύλο. Δηλαδή από τη στιγμή που θεωρείται γυναίκα, να τον ψάξει γυναίκα».

«Τα δικαιώματα της αστυνομικού γυναίκας αυτή τη στιγμή ποια είναι; Δηλαδή, ρωτάτε τη γυναίκα αν θέλει, αν μπορεί, να πάει να κάνει σωματικό έλεγχο σε ένα τρανσέξουαλ άτομο, το οποίο δεν είναι εγχειρισμένο; Που έχει κανονικά ανδρικό μόριο», ρωτάει στο βίντεο.

Συνεχίζει να κάνει misgendering , να αναφέρει διπλές αντωνυμίες, καθώς και να χρησιμοποιεί άλλα τρανσφοβικά αφηγήματα όπως αυτό του «εγχειρισμένου ατόμου».

Τα ίδια «επιχειρήματα» μάλιστα εφαρμόζει και στην περίπτωση των τρανς ανδρών, λέγοντας: «Από που κι ως που εγώ να υποχρεωθώ να την-τον δω γυμνή. Εμείς δικαιώματα δεν έχουμε σαν άνδρες, σαν άνθρωποι, σαν γυναίκες;».

@vaggelisbatarlis #police #policia #polis #policia #fyp #fypシ゚viral #fyppppppppppppppppppppppp ♬ πρωτότυπος ήχος – BATARLIS

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024