Καιρός: Αίρεται το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά το απόγευμα – Σε ισχύ σε Ραφήνα και Λαύριο
Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών Blue Star Naxos για Κυκλάδες και Blue Star 2 για Δωδεκάνησα θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 17:30
Αίρεται σταδιακά από το απόγευμα το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ισχυρών βόρειων ανέμων από τα βόρεια.
Τα απαγορευτικό από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένει σε ισχύ.
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων Blue Star Naxos και Blue Star 2 θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 17:30 το απόγευμα για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα αντίστοιχα.
Δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο το μεσημεριανό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στις 14:55 για τις δυτικές Κυκλάδες.
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Δεμένα τα πλοία σε Λαύριο και Ραφήνα
Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου φθάνοντας έως και τα 9 Μποφόρ συνεχίζουν να κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Συνιστάται στους επιβάτες, πριν την αναχωρήσή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές
Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
- Πολύνεκρο δυστύχημα στο Περού – Φορτηγάκι έπεσε σε γκρεμό, σκοτώθηκαν 14 άτομα
- Οι αισιόδοξοι ζουν έως και 8 χρόνια περισσότερο;
- Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην επικράτεια – Καταιγίδες στα βόρεια ορεινά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442