Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται πως βρήκε κρυσφύγετο ομήρων

Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται πως βρήκε κρυσφύγετο ομήρων

Ο Ισραηλινός στρατός μέσω του εκπροσώπου Τύπου, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε κρυσφύγετο ομήρων κάτω από το σπίτι διοικητή της Χαμάς στην Χαν Γιουνίς.

Ο ισραηλινός στρατός δίνει στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν το εσωτερικό μιας σήραγγας στο Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας, στην οποία η Χαμάς κρατούσε προηγουμένως Ισραηλινούς ομήρους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντ. Χάγκαρι ανέφερε σε απογευματινή συνέντευξη Τύπου ότι η είσοδος για το τούνελ βρέθηκε στο σπίτι ενός διοικητή της Χαμάς.

«Κάποιοι όμηροι που κρατούνταν εκεί έχουν ήδη απελευθερωθεί» είπε ο Ντ.Χάγκαρι αναφερόμενος σε κάποιες παιδικές ζωγραφιές της Εμίλια Αλόνι

Ισχυρίστηκε πως τα στρατεύματα του Ισραήλ, κατέλαβαν τον χώρο μετά από μάχη με ενόπλους της Χαμάς μέσα στη σήραγγα, σκοτώνοντάς τους. Ισχυρίστηκε πως η σήραγγα περιείχε εκρηκτικούς μηχανισμούς και παγιδευμένες πόρτες. Ο Χάγκαρι λέει ότι ένα χιλιόμετρο μέσα και περίπου 20 μέτρα κάτω από το έδαφος, οι στρατιώτες βρήκαν ένα μεγάλο δωμάτιο όπου προηγουμένως κρατούνταν όμηροι.

Αριστερά είναι οι ζωγραφιές της πεντάχρονης -ελεύθερης πλέον- Εμίλια Αλόνι και δεξιά ένας από τους χώρους κράτησης.

Οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν σχετικά με τον χώρο κράτησης

«Κάποιοι όμηροι που κρατούνταν εκεί έχουν ήδη απελευθερωθεί», σημειώνοντας ότι οι στρατιώτες βρήκαν ζωγραφιές της πεντάχρονης Εμίλια Αλόνι, η οποία απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο.

Ο χώρος είχε πέντε κελιά κράτησης, το καθένα με ένα στρώμα και μια τουαλέτα. Σύμφωνα με τον Χάγκαρι, περίπου 20 όμηροι κρατούνταν στη σήραγγα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, σε αυτό το τούνελ κρατούνταν 20 όμηροι, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε δύσκολες συνθήκες χωρίς φως της ημέρας, με πυκνό αέρα, λίγο οξυγόνο και τρομερή υγρασία που δυσκολεύει την αναπνοή», λέει ο Χάγκαρι. «Κάποιοι απελευθερώθηκαν πριν από περίπου 50 ημέρες και άλλοι κρατούνται στη Γάζα, πιθανόν σε ακόμη χειρότερες συνθήκες», προσθέτει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024